Alex Zanardi
V zraku · buzz buzz

Bivški dirkač Formule 1 Alex Zanardi ima življenjsko zgodbo, ki ji je vredno prisluhniti. V video, ki vas bo ganil, predstavi svojo skrivnost, kako tudi največje poraze spremeniti v veličastne zmage. Potem, ko ga je leta 2001 silovito trčenje na dirki serije Cart skoraj stalo življenja in obeh nog, pa volje do športa in življenja ni izgubil. S protezami je dirkal v prvenstvih turnih avtomobilov, leta 2007 pa sedel na tricikel za kolesarjenje z rokami in na OI v Londonu postal dvakratni paraolimpijski prvak.

Življenjska zgodba Italijana Alexa Zanardija dokazuje moč življenja in dejstvo, da se je po še tako hudem padcu moč pobrati. Potem, ko mu je nesreča v seriji Cart (danes Champ Car World Series) na progi Lausitzring vzela obe nogi in se je zdelo, da se bo za vedno moral posloviti od svojih strasti, pa ga še danes vidimo drveti po cestah. Le da so batne obrate v veliki meri zamenjali obrati rok na ročnem trikolesniku.

In če je bil na cesti, ko je še gnal jeklene konjičke, dokaj neuspešen, se je kot kolesar z naslovom večkratnega paraolimpijskega in svetovnega prvaka izstrelil med svetovne zvezde in vzornika mnogih. Sam se sicer nima za nič posebnega in trdi, da je edini talent, ki ga ima radovednost.

PREBERITE ŠE: Inspiracijski video: 86.600 sekund ali zakaj moramo kar najbolje izkoristiti svoj čas?

In kje tiči njegova skrivnost? Pravi, da ga je življenje naučilo, da lahko tudi največje poraze spremeni v zmage. Optimizem velja! Danes se Alex Zanardi ukvarja z oblikovanjem koles za paraplegike in oblikovanjem nožnih protez in kar pravi na koncu videa, vam bo dalo še dodatno misliti.

Laila Swann, dekle s sanjsko službo. Dekle s sanjsko službo – potuje po svetu in išče najlepše kraje za zaljubljene Je drago vino res boljše od poceni vina? Eksperiment: Je drago vino res boljše od poceni vina? Odgovor vas bo presenetil! iStock_000048817250_Large 8 “nezrelih” prepirov, ki se zgodijo tudi v najbolj zrelih razmerjih Angela Merkel in Hillary Clinton na vrhu Forbesove lestvice stotih najvplivnejših žensk na svetu. Merklova in Clintonova zopet z ramo ob rami na Forbesovi lestvice stotih najvplivnejših žensk na svetu ·