InstagramTV.
V zraku · tehnologija

Instagram je pred kratkim dosegel milijardo uporabnikov. Ob tej priložnosti je družbeno omrežje v sredo, 20. junija, uradno lansiralo IGTV, ki je namenjen objavljanju daljših videoposnetkov.

IGTV je videti kot mešanica med zgodbami in tradicionalnimi spletnimi platformami, saj se osredotoča na povezovanje med uporabniki, namenjen pa je predvsem mobilnikom. Uporablja format videov, ki za ogled v celozaslonskem načinu ne zahtevajo obračanja telefona. Nova funkcija je na voljo kot ločena aplikacija, hkrati pa je do nje mogoče dostopati z Instagrama.

Med različnimi videoposnetki je mogoče preklapljati z drsenjem po zaslonu. Ob vklopu aplikacije se ne bo prikazal domači zaslon, pač pa izbrani posnetek, ki se bo avtomatsko začel predvajati. Videi so sicer razvrščeni v različne kategorije, kot so “For You”, “Following” in “Popular”.

IGTV si je nekaj funkcij sposodil tudi od YouTuba in Vimea. Instagramova nova pridobitev je namreč razdeljena na kanale, pri čemer ima vsak uporabnik svoj kanal. Čeprav je platforma ustvarjena predvsem za telefone, pa je mogoče posnetke naložiti tudi z namizja.

Videoposnetki, ki jih lahko objavite na Instagramov zid, so lahko dolgi le minuto. V nasprotju s tem IGTV sprejema videoposnetke z dolžino do ene ure. Nanje se bo prav tako mogoče odzivati z všečki in komentarji.

Glede na priljubljenost Instagramovih zgodb lahko domnevamo, da se bo aplikacija dobro obnesla. Če bo temu res tako, bomo lahko ugotovili že v naslednjih tednih, ko bo IGTV na voljo za naprave z operacijskima sistemoma iOS in Android.

cover1-2 To prihaja na nekatera evropska letališča … in komaj čakamo humanium-cover Triwa navdušuje z novo uro, izdelano iz nezakonitega orožja shutterstock_293731796 Doseži boljše zadetke na Googlu s temi triki MjhiZWRhNTA2NCMvcW1nNm93ZURuanJ3Z2p3N1VBbkxLWUtJdnFNPS8weDEwMDoxMjgweDcyMC8xNjAweDkwMC9maWx0ZXJzOmZvcm1hdChqcGVnKTpxdWFsaXR5KDgwKS9odHRwczovL3MzLmFtYXpvbmF3cy5jb20vcG9saWN5bWljLWltYWdlcy90M3N4dDlvdmxhZGFreHl5bG1jdGo3dXF2cmczMDNyd3dweDNiYmJk Zakaj še zmeraj nimamo letečih avtomobilov? · ·