#tbt I Woke Up Like This
V zraku · buzz buzz

Določen tip fotografij je rezerviran samo za ženske. ”Duckface” je odličen primer ali pa spogledljivo poziranje ob avtomobilu. Če je slednje z nami že dolgo, pa so ”račji kljuni” krik selfie dobe. In Instagram in druga socialna omrežja so polna številnih tovrstnih primerov fotk, ki jim vladajo dekleta. Zakaj? Preverite v galeriji in vam bo takoj jasno.

Je že tako, da nekatere vloge, oz. v našem primeru poze, niso za vse. Zakaj je temu tako, je delno fizično pogojeno, v veliki meri pa kulturno. Dva primera smo že omenili, a se jih predvsem na Instagramu skriva še mnogo več.

PREBERITE ŠE: Zvezdniki, ki so nas prek Instagrama spomnili, kako bogati so

Dokazujejo, da nas spol vendarle ”omejuje”, a medtem ko smo večino globoko zakoreninjenih spolnih stereotipov že odstranili, je ta šele dobro vzniknil. Namreč ko takšne fotografije poustvarijo moški, zadeva ne izpade simpatična, ampak smešna, kot bi se norčevali. A to ni naš namen. Določene stvari pač (še) ne gredo skupaj.

#tbt Spring BreakOdpri galerijo
Well-Known World Brand Logotypes Kaj pomenijo imena svetovno znanih blagovnih znamk? B3jO_UNIcAArft 10 kreativnih DIY idej za zavijanje božičnih daril cover Čudovite naravne kreacije iz snega in ledu vl Najbolj zabavne fotografije z voženj z vlakom smrti