Fotografije v aplikaciji Layout nimajo obrob, tako da se lahko igrate po mili volji.
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Dobre pol leta po tem, ko je Instagram predstavil svojo prvo samostojno aplikacijo Hyperlapse, je tu nova z imenom Layout. Ustvarjena je za sestavljanje kolažev iz fotografij, kar sicer ni novost na trgu aplikacij, bo pa prepoznavnost znamke in njen 150-milijonski ”klub navijačev” gotovo pomagal pri spopadanju s konkurenco (aplikacije Frame Swagg, Pic Stitch, Image Sizer,…).

Instagram se je podpisal še pod drugo samostojno aplikacijo, Hyperlapsu se je namreč pridružila aplikacija Layout. Ta ponuja ustvarjanje kolažev iz fotografij in kot že samo ime izdaja (Layout v tem primeru pomeni postavitev) nabor (desetih) različnih postavitev.

Fotografije lahko s prstom prosto premikamo, jih obračamo na glavo, približujemo, format pa ”prenese” do največ devet fotografij. Aplikacija sicer ne omogoča filtrov,  kot tudi ne barvnega ”uokvirjanja”, ponuja pa opcije, kot je ”Photo Booth”, ki sprednji kameri pametnega telefona naroči, da sproži štiri posnetke v zelo kratkem časovnem intervalu (kot v kabini za slikanje). Kolaž z efekti kalejdoskopa, zrcalne slike in še in še lahko uporabnik kar iz aplikacije podeli na Facebooku, Instagramu, Snapchatu, Flipboadu, Slacku in drugih platformah. In ne, Twitter ne sodi mednje.

PREBERITE ŠE: Nov trend na Instagramu: Seksi ženske, ki pijejo kavo #womenandcoffee

Zaenkrat je na voljo le za telefone z operacijskim sistemom iOS, za Androide pa naj bi bila na voljo v naslednjih mesecih.

Kako na kraetiven način uporabiti novo aplikacijo Layout si oglejte v galeriji

Zrcalna slika ali odsev?Odpri galerijo
Screen-Shot-2015-02-26-at-10.17.20 Whiplr: “kinky” aplikacija, ki poveže ljudi s fetiši Talking Tom and Friends prihajajo na YouTube za otroke. Talking Tom and Friends kot animirana serija na YouTubu aprila 2015 YouTube za otroke. YouTube Kids – mobilna aplikacija YouTube za otroke Nepogrešljive mobilne aplikacije za potovanja Nepogrešljive mobilne aplikacije za potovanja & pametne popotnike · · ·