Kavarna Moderna
Utrip mesta · lokali

V centru Ljubljane se ja na prenovljeni Cankarjevi ulici v Moderni galeriji odprla “speciality” kavarna. Moderna pa ni navadna kavarna. Je kavarna z lastno pražarno, ki skrbi za vedno sveže praženo kavo in najvišjo kakovost kavnega napitka.

Kaj ponuja kavarna Moderna?

Ponuja vse, kar mora ponuditI sodobna kavarna. ”Speciality” kavo pripravljamo na tehnološko visokonaprednih espresso aparatih La Marzocco, ki so navdih vsakega barista. Poleg espresso napitkov vas bo v Brew baru navdušil izbor različnih ”single origin” kav iz Kenije, Etiopije, Gvatemale, Kolumbije, Mehike, ki jih ročno pripravimo na Cemexu, Aeropresu, Sifonu, Hariu V60, Ibriku … Z znanjem visokokvalificiranega kadra in posluhom za vaše želje bomo pripravili vašo popolno skodelico kave. Za zahtevne sladokusce pa so na voljo slaščičarske kreacije mojstra Karima Merdjadija ter naše hišne slane in sladke pite, dnevne juhe … Prav tako pa smo poskrbeli za izbor slovenskih in tujih butičnih piv ter vin in žganih pijač.

Kaj je ”speciality” kava?

”Speciality” kava je kava najvišje kakovosti, ki se od komercialne kave, ki jo pri nas v večini pijemo po lokalih in kupujemo v supermarketih, razlikuje po tem, da je podvržena strogemu nadzoru od zrna do priprave skodelice kave. Je sezonska, pridelana po najvišjih standardih, pravilno transportirana in skladiščena, sveže pražena in strokovno postrežena. V kavnem svetu je ”speciality” kava svetovni trend, ki je vlečni konj kakovosti in inovativnosti, ki si ju vsi želimo.

Nam lahko poveste kaj več o mikropražarnah?

Mikropražarne so sinonim za kakovost, so trend v razvitejših metropolah po svetu in iz dneva v dan povečujejo svoj tržni delež glede na večje industrijske pražarne. V naši lastni mikropražarni uvažamo le sezonsko surovo kavo najvišje kakovosti, ki jo pražimo sproti.

PREBERITE ŠE: Intervju: Sara Mozetič – prva slovenska YouTube zvezda

Kaj pa če želimo kakovostno kavo popiti doma?

Sveže praženo kavo in tudi več kot 35 vrst raztresenih čajev Althaus lahko kupite v kavarni Moderna tudi za domov, v decembru pa smo za vas pripravili posebne darilne pakete. Poleg kave si lahko v trgovini kupite pripomočke za pripravo kave doma. V prostorih kavarne Moderna deluje tudi Brew Coffee akademija, ki izvaja tečaje tako za strokovni kader in bariste kot za laike, ki želijo o kavi izvedeti kaj več.

Gostilnica in pivnica Šiška Gostilnica in pivnica Šiška: raj za pivoljubce in gurmane Pop's Place Burger bar Pop’s Place: burgerji in butično pivo v stari Ljubljani Trgovina Tea Time Tea Time: edina trgovina s čaji, ki jo mora poznati ljubitelj čaja Ngon Ngon – okus Vietnama sredi Maribora ·