invergo
V zraku · trend

Prava, popolna, omamna in dišeča kava že stoletja predstavlja izziv, vedno je namreč nekaj, kar bi po okusu, vonju ali aromi lahko bili še malenkost boljše.

Eden zadnjih, ki se soočajo s tem izzivom je Kickstarterjev projekt Invergo kavni avtomat. Idejni snovalci pravijo, da je Invergo najpreprostejša pot do najboljše kave.

Ročne metode kuhanja kave zopet prihajajo v ospredje, saj se tako sam proces lahko povsem nadzoruje in personalizira, vsakdo si skuha kavo povsem po svojem okusu. Ročno metodo ”pour over” kave se je z Invergom odločil optimizirati in avtomatizirati Cameron Hughes.

Za Invergom se skriva zanimiva zgodba o srednješolcu Cameronu Hughesu, ki je pešačil vsak dan v šolo na Manhattan, skodelica kave pa mu je bila edina tolažba. Najbolj dišečo in omamno so mu skuhali v majhni kavarni na 20th Street. ”Znanost” te aromatične skodelice se je skrivala v ”pour-over” (preliti) kavi, ki je postala njegova strast. Še kot študent je pričel razvijati aparat, ki bi prav vsakemu omogočil, da si skuha popolno skodelico kave. Prototip je tu, imenuje se Invergo in trenutno zbira točke na Kickstarterju.

Invergo - kavni avtomatOdpri galerijo

Invergo je povsem fleksibilna naprava in obljublja boljšo skodelico (ali karafo) kave, saj se prilagodi uporabniku, da skuha kavo povsem po svojem okusu. In v čem se Invergo razlikuje od svoje konkurence? Klasični kavni aparati pri delovanju ne prelijejo vse kave enakomerno, kar se odraža v grenkem okusu. Autospout pri Invergu pa zagotavlja, da je vsa kava enakomerno prežeta z vodo, kar se odraža v prijetnem okusu. Eden bolj pomembnih dejavnikov pri kuhanju kave je tudi konstantnost temperature. Le to naj bi dosegal malokateri kavni aparat. Invergo ima vgrajen precizen grelec vode, ki vseskozi vzpostavlja dosledno temperaturo. Invergo je edinstven tudi v tem, da z njim lahko napolnimo le eno skodelico ali pa celo karafo. S pritiskom na poseben gumb pa nam Invergo postreže tudi s hladno kuhano kavo.

ironia Grafitar Jade, ki je svoj pečat pustil tudi v Sloveniji MARK WEBER Fotografije nekdanjega taksista z newyorških ulic 100762428 Beograd – mesto za ljudi s stilom IMG_6013 Barbie – plastična ikona v Da Vincijevi preobleki · · ·