iPhone brez priključka Lightning?
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Na novi iPhone (ali se bo imenoval iPhone 8, bo pokazal čas) bo treba počakati do septembra 2017, govoric o nasledniku modela iPhone 7 pa je iz dneva v dan več. Zadnja še posebej dviguje prah. Gre namreč za zelo nepričakovano potezo Appla. iPhone 8 naj bi namreč namesto priključka Lightning dobil priključek USB-C, ki se je uveljavil kot univerzalni standard.

Lani je ves šov Applovemu pametnemu telefonu iPhone 7 ukradlo dejstvo, da so se pri Applu znebili klasičnega priključka za slušalke, kar je izzvalo mešane občutke in je smrdelo po tem, da želi Apple še dodatno molsti svoje vernike. Ob deseti obletnici pa bo Apple očitno pozitivno presenetil, saj naj bi imel iPhone namesto hišnega priključka Lightning priključek USB-C, naslednika USB-priključka, ki je postal simetričen in s tem obrnljiv, kar je Lightning sicer že vseskozi.

PREBERITE ŠE: iPhone 8: novi iPhone bo podpiral brezžično polnjenje

To je precej presenetljiva poteza, saj je Apple vedno ubiral svojo pot in se ni pretirano oziral na smernice, saj je bil ravno on tisti, ki jih je postavljal. Vedno je imel toliko poguma, da je zavil levo tam, kjer so vsi zavili desno. Priključek Lightning je Apple vpeljal z modelom iPhone 5 leta 2012, ko je opustil 30-pinskega. Po petih letih ga očitno pošilja na smetišče zgodovine. Sicer pa bo kmalu konec govora o priključkih, saj vemo, da je prihodnost brezžična. Do takrat pa se bodo vsaj vse naprave lahko polnile z isti kablom in brez uporabe pretvornika.

Nokia 3310 - Kača Nova Nokia 3310 ima tudi novo različico Kače – je ta kiks ali nova uspešnica? Sony Xperia XZ Premium MWC 2017: Sony Xperia XZ Premium – prvi 4K HDR telefon na svetu LG G6 MWC 2017: pametni telefon LG G6 je pravi dolgin BlackBerry KeyOne MWC 2017: BlackBerry KeyOne – pametni telefon, ki trike stresa iz rokava, ups, tipkovnice · · · · · ·