iPhone 8
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

iPhone 8 je najbolj pričakovan izdelek, ki po nekaterih govoricah lahko luč sveta ugleda prej kot je to v navadi pri tehnološkemu gigantu Apple. Zato ga lahko pričakujemo že konec leta 2017. Množica špekulacij, katere novosti naj bi prinesel izjemna. Pa vendar smo na spletu odkrili nekaj skoraj ekskluzivnih informacij, ki jih delimo z vami.

Po mnenju mnogih bo prav iPhone 8 znova dokazal inovativnost Appla, ki se ji v zadnjih mesecih očita marsikaj. Tudi zato namerava Apple preskočiti različico 7S in še letos predstaviti zares revolucionaren telefon – iPhone 8. No, ali vsaj telefon, ki ima tehnologije, kot jih še niste videli v Applovih izdelkih. Torej tehnologije, ki so stalnica na Androidih. Tem lastnostim lahko v prvi vrsti prištejemo brezžično polnjenje, ki postaja eden od tistih vročih standardov. Applu seveda ne moremo zameriti, da si bo ideje sposodil pri konkurenci, vse dokler bo zaradi tega iPhone boljši. Tako bomo zadovoljni pravzaprav vsi.

Po govoricah bo torej iPhone 8 vsekakor dobil popolnoma nov dizajn, ki ga Apple zadnja tri leta pravzaprav ni korenito spreminjal. Oziroma ga je, kot rečemo v žargonu, le nekoliko ‘likal’. Dobil pa bo tudi resnično nov zaslon in hkrati izgubil sedaj že navidezni gumb.

Govorice zadnja leta pri Applu v večini primerov napovedo dejanske izdelke, zato lahko trdimo, da za iPhone 8 lahko napovemo pravzaprav izjemno število predvidljivih dejstev.

Iphone 8 ali Iphone X

Trenutno ni znano, ali bo novi iPhone dobil ime iPhone 8 ali pa se bo Apple zaradi 10 obletnice iPhona odločil za drugačno poimenovanje. Na primer iPhone X.

Tri različice telefona iPhone 8

Obstajale naj bi vsaj 3 različice telefona. Navadi iPhone 8, iPhone 8 plus ter različica, ki naj bi bila eskluzivna. Za slednjo naj bi bil značilen organski zaslon in samosvoja dimenzija. Kar vemo o iPhone x Exsclusive, je, da bo prevladovalo steklo kot glaven element dizajna. To naj bi večkrat potrdil tudi Jony Ive.

Brezžično polnjenje na daljavo

Špekulira se, da podjetje razvija brezžično polnjenje na daljavo s podjetjem, ki je na tem področju vodilno. To pomeni, da bo vaš iPhone začel polniti baterijo, ko boste stopili v sobo s polnilno postajo. Torej ga ne bo treba odlagat na posebne površine za brezžično polnjenje.

Fast Charging – hitro polnjenje baterije

Kar mnogi zamerijo Applu, je še vedno relativno počasno polnjenje baterije v primerjavi s Samsungom in nekaterimi Androidi. Torej bo novi iPhone 8 zares revolucionaren tudi na tem področju, saj bo moral stopiti v korak s časom in vsekakor ponuditi tudi to možnost.

iPhone bo dokončno izgubil ”home” gumb

Mnogi telefoni bodo letos izgubili senzorje, ki bodo postali del glavnega zaslona. Na ta način bo po vsej verjetnosti zadevo reševal tudi Apple, ki bo naslednji novi telefon poslal na trg brez gumba.

Kar 10 konceptov

Apple se resnično trudi, da bi naredil nekaj posebnega, zato za različico iPhone 8 razvija kar 10 vzporednih konceptov telefonov. To pomeni, da preizkuša in testira množico tehnologij in tako poskuša ujeti pravo kombinacijo, ki bi mu v prihodnosti omogočila prednost in naziv najbolj zaželenega telefona na svetu.

OLED – ogranski zaslon, ki je ukrivljen

Samsung in Apple sta se povezala in Apple je že naročil zaslone pri Samsungu. Približno takšne, kot jih bo ponudil Samsung S8, ki bo prestavljen čez dober mesec.

3D-kamera

Si predstavljate, da bi lahko s svojim telefonom zajemali okolico v 3D. Govorice ne potihnejo, da LG in Apple skupaj razvijata prav takšno kamero.

Bluetooth 5.0

Nova modrozoba generacija Bluetooth 5.0. naj bi ponudila še boljšo povezljivost z brezžičnimi napravami in izboljšala prav vse segmente prenosa informacij. Apple naj bi jo predstavil že v novem iPhone 8 – tudi zaradi potreb svojih brezžičnih naprav.

Pri Applu se torej trudijo, da bi novi iPhone prav zares navduševal in spet stopil na mesto, ki si ga kot začetnik neke tehnologije tudi zasluži. Pred kratkim je namreč mnogo strokovnih medijev za najboljši telefon leta 2016 razglasilo Google Pixel in Google Pixel Plus. Kar je Apple zagotovo zabolelo.

Iphone 8Odpri galerijo
Alphabet je najvrednejše podjetje na svetu Apple ni več najvrednejše podjetje na svetu! To je … Prenosnik Apple MacBook Retro Apple MacBook Retro – Apple MacBook se vrača v osemdeseta Bluetooth slušalke Apple AirPods Apple AirPods – so Applove brezžične slušalke vredne svojega denarja? Pomen črke 'i' pri izdelkih Apple Apple: Pomen črke ‘i’ v imenu Applovih izdelkov · ·