iPhone - 10 let
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

iPhone je star 10 let! 9. januar 2007 je dan, ki se je zapisal v zgodovino. Na ta dan je namreč direktor podjetja Apple Steve Jobs predstavil pametni telefon iPhone, napravo, ki je ne le revolucionirala tehnološko industrijo, pač pa spremenila naš način življenja. Ste vedeli, da bi iPhone kaj lahko upravljali povsem drugače kot ga danes? Applovi dizajni za prvi iPhone namreč razkrivajo, da bi ta skorajda imel kolešček, takšnega, kot ga je imel njihov predvajalnik iPod. Kaj lahko pa bi danes pisali o Telepodu in ne iPhonu …

Vse najboljše iPhone, ki 9. januarja praznuje 10 let. Danes si skoraj ne znamo predstavljati, da bi kako drugače upravljali iPhone kot ga.

A te dni, ko mineva desetletje, odkar je Apple predstavil izdelek, ki je spremenil tok zgodovine (9. januar 2007), smo spoznali nekatere prvotne zamisli za iPhone, in kaj lahko bi se zgodilo, da bi pametne telefone danes uporabljali povsem drugače.

PREBERITE ŠE: iPhone 8 – takšen bo po vsej verjetnosti novi iPhone

V spodnjem posnetku si lahko ogledate, kakšna je bila ena od idej za uporabo zaslona na dotik.

iPhone bi po tem scenariju upravljali s pomočjo znamenitega koleščka, takšnega, kot ga je imel predvajalnik iPod, le da občutljivega na dotik. Ste vedeli, da bi iPhone skorajda klicali Telepod. Zakaj? Ker je zvenelo futuristično.

iPhone bi skoraj imel kolešček:

Pametni telefon Honor 6X CES 2017: pametni telefon Honor 6X – malo denarja, veliko muzike iPhone 8 iPhone 8 – takšen bo po vsej verjetnosti novi iPhone Pametni telefon Changhong H2 CES 2017: pametni telefon Changhong H2 – sam svoj forenzik Pametni telefon Samsung Galaxy S8 Je to Samsung Galaxy S8, najbolj pričakovan pametni telefon leta 2017? · · · · · ·