IPL depilacija
Utrip mesta · zdravje & lepota

Do nedavnega smo morali za trajno odstranitev dlačic – depilacijo – skoraj redno obiskovati speciliziranega dermatologa, ki je z več ponovitvami laserske depilacije dosegel učinek začanega “izkoreninjenja” mešička dlake ter tako nekaj mesečni mir pred nadležnimi dlakami. Sedaj pa lahko depilacijo izvajamo sami doma z nekaj redkimi, a zanimivimi izdelki za svetlobno IPL depilacijo.

Laserski depilaciji ob bok so za varno in učinkovito uporabo doma razvili tehnologijo IPL, intenzivno, a razpršeno utripajočo svetlobo, ki se pretvori v toploto in z njo povzroči, da rastoče dlačice preidejo v fazo mirovanja in izpadejo. Tretma je manj invaziven in ga je potrebno ponavljati bolj pogosto kot laserski postopek, pa vendar zagotavlja do osem tednov gladke kože.

Med vodilnimi razvijalci in ponudniki je Philips z Lumeo, ki tehnologijo IPL uspešno seli v intimo naših domov. Končno lahko zares opustimo britje, tretmaje z depilatorji, voskanje ali obiske pri kozmetičarki in jih zamenjamo za vedno gladko kožo, brez vraščenih dlačic, mozoljčkov ali rdečice. Do toplih poletnih dni, ko bomo soncu znova radostno kazali čim več kože, je ravno še toliko časa, kolikor ga potrebujemo, da z IPL depilacijo v intimnem zavetju doma poskrbimo za kožo brez dlačic, ki bo takšna ostala zares dolgo.

Temne dlake pod nosom. Tudi to težavo lahko brez težav omejite z IPL depilacijo. Odpri galerijo
cover-nivea-2 Kakšna je vaša koža v resnici? [video] Kako se naravno lotiti senenega nahoda? Naravna zdravila za seneni nahod brade Šokantno odkritje: poraščene brade naj bi bile umazane kot straniščne školjke PicMonkey Collage Trend: Ideje za pomladno-poletno manikuro [2015] · ·