Robotska kosilnica iRobot Terra
V zraku · tehnologija · gadgeti

Podjetje iRobot se je po sedemnajstih letih razvoja robotskih sesalnikov Roomba odločilo pridobljeno znanje uporabiti za svojo prvo robotsko kosilnico iRobot Terra.

Prednost robotske kosilnice iRobot Terra je sistematično premikanje po vzporednih poteh, tako kot kosimo mi in ne naključno “letanje” sem ter tja, ne da bi kosilnica v vsakem trenutku poznala svoj natančni položaj.

iRobot Terra, kot najboljše Roombe, v spominu oblikujejo in hranijo zemljevid, zato področja košnje ni treba omejiti z zakopanim električnim prevodnikom (žica) kot pri drugih robotiziranih kosilnicah. V kotih »vrta« postavimo oddajnike brezžičnega signala, ki robotu pomagajo pri orientaciji in ker vedno ve, kje je in kje je že pokosil, se lahko vrne na polnilno postajo, da napolni baterije ter delo nadaljuje kasneje. Kosilnica nima košare za travo, rezila namreč bilke sekljajo in spreminjajo v zeleno gnojilo. Terra naj bi bila na voljo na začetku le v Nemčiji po za enkrat še neznani ceni.

Galerija – Robotska kosilnica iRobot Terra

Robotska kosilnica iRobot TerraOdpri galerijo
Olympus OM-D E-M1X: brezzrcalni fotoaparat z najboljšo stabilizacijo Olympus OM-D E-M1X: brezzrcalni fotoaparat z najboljšo stabilizacijo LV-Earphones_Feature-1600x856 Louis Vuitton Horizon: prestižne brezžične slušalke za skoraj tisočaka DIY: 3D-računalnik v miški, kot ga svet še ni videl DIY: 3D-računalnik v miški, kot ga svet še ni videl MATRIX Powerwatch 2: Pametna ura, ki jo napajata sonce in telesna toplota. MATRIX Powerwatch 2: pametna ura, ki jo napajata sonce in telesna toplota ·