Iskrene fotografije Rusije, ki jih nikoli ne bomo videli na razglednicah.
V zraku · buzz buzz

Fotograf Alexander Petrosyan je preživel leta in leta v odkrivanju in dokumentiranju neskončnih plasti Sankt Peterburga v Rusiji. Njegova izjemna zbirka – tako po kakovosti kot tudi po količini – je čudovita, a hkrati groteskna. Z njo nas vabi, da stopimo na surove in nepredvidljive ulice in jih doživimo ‘brez filtra’, ki ga po navadi vidimo na različnih razglednicah in v popotniških dokumentarcih.

Alexander Petrosyan je dobil svoj prvi fotoaparat pri 12 letih. Vmes je s fotografiranjem nekajkrat prenehal, leta 2000 pa končno postal poklicni fotograf. Njegov največji navdih so ulice Sankt Peterburga, kjer živi že od malih nog.

PREBERITE ŠE: Curling po rusko – z avtomobili!

Vse od Ruskega imperija do skorajšnjega uničenja med drugo svetovno vojno in do preporoda pod Vladimirjem Putinom – mesto je polno zgodovine in Alexander pozna prav vsak kotiček. “To je moj svet,” pravi. “Dojemanje fotografij je odvisno od različnih dejavnikov. Če pa je fotografija posneta z določeno energijo, bodo gledalci to začutili, ne glede na pokrajino ali pa kulturo.”

Galerija – iskrene fotografije Rusije, ki jih nikoli ne bomo videli na razglednicah

Iskrene fotografije Rusije, ki jih nikoli ne bomo videli na razglednicah.Odpri galerijo
Made by Refugee Made by Refugee – begunci in njihov prispevek k družbi Baby Spa Perth Baby Spa Perth – SPA za dojenčke Najdražji Lego kompleti na svetu Najdražji Lego kompleti na svetu Donald Trump v oglasu za McDonald's Donald Trump v oglasu za McDonald’s · · · ·