Italdesign Zerouno Roadster
Utrip mesta · mobilno

Recept je pravzaprav povsem preprost. Vzamemo Audija R8 in ga oblečemo drzno oblikovana karbonska vlakna. Če seveda odmislimo vse inženirske ovire. Na tovarniških skicah je Italdesign Zerouno Roadster naravnost čudovit, v živo pa se nam bodo ob pogledu nanj začele cediti sline.

Da ne bo pomote, do stebrička A je Italdesign Zerouno Rodaster povsem enak kot je njegov brat, ki ima trdo streho. Od stebrička A dalje pa se podobnosti končajo, saj ima Roadster odstranljivo streho, ki jo bo po vsej verjetnosti treba ročno odstraniti in namestiti, saj za to nima predvidenega mehanizma. Za voznikom in sovoznikom imamo dve “grbini” in steklo med njima, ki deluje kot vetrna zaščita. Na zadku tudi tokrat prevladujejo reže za zrak, nad zadnjim difuzorjem pa najdemo majhno odprtino izpušnega sistema.

PREBERITE ŠE: ITALDESIGN SUPERCAR – ROJEN ZA HITROST

Tako kot Zerouno Coupe tudi Zerouno Roadster uporablja platformo in motor Audija R8. Ima 5,2-litrski 10-valjni V motor, okoli katerega je povsem nova karoserija iz karbonskih vlaken. Motor ima 610 konjskih moči in 560 Nm navora. Od 0 do 100 km/h potrebuje Roadster le 3,2 sekunde in doseže končno hitrost pri 330 km/h. Naredili so le 5 primerkov Zerouna Coupe in kljub zasoljeni ceni 1,6 milijona ameriških dolarjev so že vsi prodani. Zerouno Roadster bo še dražji s ceno 2,4 milijona ameriških dolarjev, a bodo tudi te brez težav prodali.

Galerija slik: Italdesign Zerouno Roadster

Italdesign Zerouno RoadsterOdpri galerijo

1000-500-citymagazine-cover Venture Toyota FJ Cruiser RC Truck: Toyotina igrača za podolgem in počez Cupra Ateca Znamka Cupra se predstavi: z dvema konceptoma in močnim Leonom Toyota Aygo Toyota Aygo: estetsko prenovljeni malček Peugeot Rifter Peugeot Rifter: družinski avtomobil z novim imenom in opremo GT Line · ·