Italijanski znanstveniki ‘naslikali’ Mona Liso z milijonskimi bakterijami, in ta je videti zelo kul.
V zraku · buzz buzz

Kreativci so znova dokazali, da umetnost ne pozna meja, saj skriva se v vseh oblikah in se manifestira na različne načine. Osupljiva, a hkrati bizarna poteza znanstvenikov je vsekakor obrodila sadove.

Ekipa znanstvenikov iz Italije je uspešno ‘naslikala’ portrete Mone Lise, Alberta Einsteina, Charlesa Darwina in drugih z uporabo bakterij. Zanimiv eksperiment so izpeljali tako, da so gensko spremenili na milijone bakterij, in sicer zato, da bi te ‘gladko plavale’, nato pa so jih uredili v zapletene in spremenljive vzorce gostote z uporabo digitalnega projektorja za svetlobo.  Raziskovalci namreč lokalno gostoto bakterij lahko uravnavajo s preprostim projektiranjem različnih vzorcev svetlobe.

In končni rezultat: plasti bakterije E. coli se spremenijo v skoraj popolno kopijo izvorne slike Mona Lisa.

V članku, ki so ga objavili, so tudi zapisali, da mnogi mikroorganizmi reagirajo na okoljske svetlobne odzive, ki usmerjajo celice v boljše pogoje za preživetje in rast. S tem eksperimentom dokazujejo, da se na milijone bakterij, ki so gensko spremenjene za ‘gladko plavanje’, lahko razvrstijo v kompleksne vzorce gostote z digitalnim projektorjem svetlobe.

Umetnost, združena s kreativnostjo ljudi, je zares čarobna!

gotye_somebody_that_i_used_to_know 10+ pesmi na YouTubu, ki zvenijo “ful” boljše, če jih predvajaš pri hitrosti 1,25x Odkar je ta 90-letna babica odkrila fotografijo, nenehno ustvarja smešne fotomontaže, ki so obnorele splet. Odkar je ta 90-letna babica odkrila fotografijo, nenehno ustvarja smešne fotomontaže, ki so obnorele splet Prvega vtisa ne moreš popraviti: te besede bi ženske morale nehati uporabljati! Vrednejše ste, kot mislite: te besede bi ženske morale nehati uporabljati! Pero, ki ga izbereš, razkriva, kakšne so tvoje resnične želje. Pero, ki ga izbereš, razkriva, kakšne so tvoje resnične želje · · · ·