Slika 3_Mirachle Machine
V zraku · buzz buzz

Da lahko iz vode dobimo vino – kdo bi si mislil, da bomo doživeli tudi kaj takega! Naprava Miracle Machine bo morda navdušila vse ljubitelje vina, toda zdaj ponj ne bo treba v trgovino ali vinoteko, pač pa si ga bomo v nekaj dneh pripravili kar doma. Vse, kar bomo potrebovali sta čudežna naprava in pametni telefon.

Sliši se povsem preprosto in verjetno tudi bo. Na telefon si bomo namestili aplikacijo Miracle Machine in izbrali vino, ki bi ga želeli “pridelati”. Aplikacija nam bo nato pokazala, katere sestavine moramo dati v napravo za pripravo vina, nato pa bomo Miracle Machine prek Bluetootha povezali z aplikacijo, ki bo prikazovala celotni postopek, vse dokler v treh dneh vino ne bo dozorelo in bo pripravljeno za zaužitje.

Če bi se torej odločili, da bomo konec tedna svojim gostom postregli z domačim Cabernet Sauvignonom z nekoliko živahnejšim značajem, za recept preprosto pobrskamo v aplikaciji. Skrb za dobavo sestavin je odveč, saj bodo ustvarjalci projekta pripravili vinarske komplete, ki bodo vsebovali grozdni koncentrat, kvas in druge sestavine, ki jih potrebujemo za določeno vrsto vina. Za vse ostalo bo poskrbela Čudežna naprava, kakor lahko v slovenskem jeziku prevedemo Miracle Machine, ki je sestavljena iz termo-plastične fermentacijske posode, termoelektričnega grelca, termometra, mešalca sestavin, po meri narejene mikroprocesorske plošče za nadzor celotnega postopka in Bluetooth antene.

Ideja sama po sebi pravzaprav ni nova. Njene predhodnice so naprave za pridelavo piva, toda zna se zgoditi, da bo kar nekaj poznavalcev vina in vinarjev zavihalo nos ter prasnilo v smeh ob misli na tako preprost način pridelave vina. Bomo videli, ali je naprava res tako čudežna. Cena bo čez lužo znašala okoli 360 evrov, ustanovitelja Kevin Boyer in Philip James pa načrtujeta zbiranje sredstev za projekt tudi preko Kickstarterja, kjer pa ga za zdaj še ni videti.

462412575 Največ moških se po gospodinjstvih vrti v Sloveniji Kaija3 Nenavadni in zabavni avtoportreti mlade fotografinje calvin Seibert 9 Peščeni umetniški gradovi, ki osupnijo Mini Museum lahko postavimo kar na mizo. Foto: Mini Museum Mini Museum – poučen, prenosen in za v žep! · ·