1
V zraku · buzz buzz

Poslanstvo večine industrijskih oblikovalcev je ustvariti funkcionalni izdelek, zato je glavnina procesa nastajanja podrejena njegovi uporabnosti. A niso vsi obsedeni z njo in ne stremijo vsi k temu, da bi bil produkt uporaben kot švicarski nož. Mednje sodi arhitektka in 3D modelatorka Katerina Kamprani, ki je ustvarila serijo izdelkov »The Uncomfortable«, ki so en za drugim pogrnili na izpitu iz koristnosti.

V svetu, kjer vsi iščejo kar najbolj optimalne rešitve, je Katerina Kamprani iz Aten storila pravi ‘aten-tat’ na funkcionalnost. Poiskala je karseda neoptimalno rešitev za problem in tako sicer uporabne izdelke naredila za impotentne oz. nezmožne opravljanja svojih osnovnih funkcij.

PREBERITE ŠE: Morpholio Board, aplikacija za notranje oblikovalce in ljubitelje pohištva

Ti so edinole ‘uporabni’, če nanje gledamo kot umetniška dela oz. inštalacije in ne vsakodnevne pripomočke… t.j., če obupno želite upravičiti njihov obstoj in jim pripeti koristnost.

Odpri galerijo

naslovka Laura Jenkinson: umetnica ličil, ki ustvarja lične ilustracije risanih junakov Foto: Trina Merry Bodypainterka Trina Merry: Urbane kamuflaže sredi New Yorka cover Zaljubljeni v modne dedke na Instagramu pope-francis-vatican 10 nasvetov papeža Frančiška za srečno življenje ·