PicMonkey Collage
Utrip mesta · kulinarika · recepti

V vročih dneh, ko je prevroče za peko sladic in s tem za dodatno ogrevanje našega stanovanja, bi nam verjetno zelo prav prišel božanski recept za slastno čokoladno torto brez pečenja, ki vsebuje kar tri vrste čokolade. Recept je idealen tako za rojstnodnevno zabavo kot tudi za kakšen piknik v družbi naše družine in prijateljev.

Sladice, ki jih pripravimo brez peke, so naravnost idealne tudi za vse tiste, ki nimamo veliko časa za poplesavanje okoli štedilnika. Zato vam v tem receptu predstavljamo odlično torto s tremi vrstami čokolade, ki potrebuje le malo potrpljenja in časa za končni rezultat božanske simfonije okusov. Pa dober tek!

Recept za preprosto torto s tremi vrstami čokolade

Sestavine:

  • 600 ml sladke smetane
  • 150 g temne čokolade
  • 200 g bele čokolade
  • 200 g mlečne čokolade
  • 1 skodelica zdrobljenih piškotov
  • 3 žlice masla

Postopek:

Najprej stopimo temno čokolado in ji dodamo še 200 ml sladke smetane. Nato zmes postavimo v hladilnik za približno 1 uro, da se shladi. V drugi posodi stopimo belo čokolado in ji prav tako dodamo 200 ml smetane ter jo postavimo v hladilnik. V tretji posodi stopimo še mlečno čokolado in ji dodamo 200 ml sladke smetane. Tudi tretjo posodo postavimo v hladilnik. Medtem ko čakamo, da se nam čokolada ohladi, lahko pripravimo še spodnji del torte. V posodi zmešamo zdrobljene piškote in maslo, nato pa zmes razporedimo na dno kalupa za torte. Ko se nam je čokolada dovolj ohladila, lahko vsako posebej postopoma razporedimo v kalup tako, da dobimo tri nadstropja čokolade. Če želimo, da je čokolada bolj kremasta, ji po želji dodamo še maskarpone. Za konec lahko torto še okrasimo s stepeno smetano ali jo potresemo z orehi oziroma s zdrobljenimi piškoti. Ohladite se in uživajte v simfoniji okusov.

Spomladanske testenine s kozicami, češnjevci in špinačo Recept: Spomladanske testenine s kozicami, paradižnikom in špinačo Limonine palačinke Recept: Limonine palačinke z makovimi semeni in jagodnim prelivom Jagodni bananin kruh z borovnicami Recept: Jagodno bananin kruh z borovnicami Špinačni kiš s šunko Recept za špinačni “quiche” s šunko · · · ·