Pesniška zbirka_Pay with a poem_1
Kulturni izbor · knjige

Marca letos ste lahko v 49 slovenskih lokalih v akciji Plačaj z verzom kavo ali čaj plačali s pesnitvijo. Feri Lainšček je zbral najboljše in nastala je pesniška zbirka Trenutek, ki je vanj ujeto vse.

V akciji Plačaj z verzom, ki so jo izvedli na svetovni dan poezije, 21. marca letos, je sodelovalo kar 5700 Slovencev in Slovenk. Feri Lainšček je izbral tiste, ki so ga najbolj nagovorili, in te verze lahko zdaj prebirate v pesniški zbirki Trenutek, ki je vanj ujeto vse.

”Vesel sem, da se del tistega, kar je 21. marca ob kavi in čaju nastajalo po lokalih, zdaj vrača za kavarniška omizja. Verjamem, da bo po teh poetičnih utrinkih in prebliskih z zanimanjem segel še kdo,” je ob izidu povedal pisatelj in pesnik Feri Lainšček.

PREBERITE ŠE: Slovenski knjižni sejem 2016

Je morda med izbranimi verzi ravno vaš? Pokukajte v knjižnico. Pesniško zbirko lahko najdete tudi v vseh lokalih, kjer se je akcija odvijala. Za vse, ki bi želeli dodati svoj verz, je v knjižici na voljo še nekaj nepopisanih listov.

Galerija: Pesniška zbirka Trenutek, ki je vanj ujeto vse

Odpri galerijo

Slovenski knjižni sejem 2016 Slovenski knjižni sejem 2016 – več kot le sejem Mokri listi knjige Trik, s katerim preprečimo gubanje in sprijemanje mokrih listov knjige Les Diners de Gala –  kuharska knjiga Salvadorja Dalíja Les Diners de Gala – ekstravagantna kuharska knjiga Salvadorja Dalíja po 40 letih v ponatis Skrivno življenje dreves Skrivno življenje dreves – tudi drevesa imajo čustva in čutijo bolečino · · ·