J-deite RIDE
V zraku · tehnologija

Transformerje smo dodobra spoznali že v seriji filmov, ki jih je režiral Michael Bay. Ob napredku tehnologije pa se poraja vprašanje, kdaj jih bomo srečali v resničnem svetu. Ta trenutek očitno ni več tako daleč.

Japonsko podjetje Brave Robotics je predstavilo svojo najnovejšo kreacijo, za nastanek katere so odgovorni Kenji Ishida, Wataru Yoshizaki in Kunio Okawara. J-deite RIDE je transformer, ki v stoječem položaju doseže višino 4 metrov. Ko ne stoji na dveh nogah, spominja na pravi avtomobil. Zanimivo je, da ga je mogoče tudi voziti, saj ga poganja električna baterija. V notranjosti vozila je dovolj prostora za voznika in sopotnika.

Proizvajalci so javnosti ponudili videoposnetek, v katerem je prikazan proces spreminjanja robota v avtomobil. Transformacija traja približno eno minuto. V priljubljenih filmih smo sicer navajeni, da se zgodi v le nekaj sekundah.

Koncept novega transformerja je zanimiv, kljub temu pa ni ravno uporaben. Naprava se namreč v obeh oblikah premika zelo počasi. Prav zato je težko pričakovati, da jo bomo v kratkem videli na cestah.

Galerija – J-deite RIDE

J-deite RIDEOdpri galerijo

Levimoon Levimoon: luna, ki lebdi nad vašo pisalno mizo Beoplay P6 Beoplay P6: visokotehnološki zvočnik, izdelan po skandinavsko Nekoliko nenavadno, kajne? PVRR: prihaja virtualna resničnost za mačke DJI_0518-1-1200x800 DRONESTAGRAM 2017: najboljše fotografije, posnete z droni