Skulpture iz knjig
V zraku · buzz buzz

Večina izmed nas pravo vrednost knjig vidi v njihovi vsebini. A ne umetnica Jacqueline Rush Lee. Ta iz knjig (starih in v slabem stanju) ustvarja neverjetne skulpture organskih in abstraktnih oblik. Izjemno!

Umetnica Jacqueline Rush Lee v knjigah vidi precej več kot le besedilo na belem papirju, ujeto med platnice. Zanjo so knjige umetniški material, medij, s katerim lahko ustvarja in izraža svojo ustvarjalnost. In tako iz izrabljenih knjig nastajajo cvetovi, abstraktne oblike in druge očesu privlačne oblike, tudi vaze in suši.

PREBERITE ŠE: Izjemne knjige po resničnih dogodkih

Lee se z ustvarjanjem iz knjig ukvarja že več kot 15 let, njen namen pa ni knjigo degradirati, temveč ohraniti in častiti njeno vrednost, četudi ji dramatično spremeni prvoten videz in namen.

Skulpture iz knjigOdpri galerijo
Zabijanje nad reko Noro zabijanje Slovencev nad reko Savo navdušilo svet! cover-teorije-zarote-vesoljci 10 teorij, zaradi katerih boste verjeli v nezemljane! Prvi skok z wingsuit obleko v Sloveniji Zgodovinski prvi skok z wingsuit obleko izveden v Sloveniji Lego popotnik Ta Lego figurica popotnika je videla več sveta, kot ga boš kdaj ti! ·