X540_1_1
Utrip mesta · mobilno

Da je Jaguar E-PACE v svoji mačji obliki, je seveda mišljeno povsem pozitivno. Je naravnost prikupen na pogled in bi mu zato težko rekli, da je zverina oziroma podivjana mačka. Njegovi simpatični žarometi, velika platišča in kompaktne mere nas prej spomnijo na jaguarjevega mladiča, ob katerem se nam stopi srce, kot pa na njegovo lovsko mamo, ki nas kar ohromi s svojim pogledom.

Če je Jaguar F-Type tista agresivna mačja zverina, je E-PACE njegova pohlevna različica. Večino navdiha za dizajn je namreč prispeval prav F-Type, s to razliko, da so pri končni obliki E-PACE-a pomislili še na več udobja, večjo praktičnost in obliki avtomobila primerno odzivnost med vožnjo. Praktičnost je opazna povsod, še posebno v prtljažnem prostoru, kjer imamo 577 litrov prostora. V praktična odlagalna mesta v vratih lahko pospravimo plastenke s prostornino do 1,5 litra, v sredinsko konzolo pa kar štiri 0,75-litrske steklenice. Športni in kompaktni SUV E-PACE se po velikosti uvršča med Audijeva modela Q3 in Q5 ter med BMW-jeva modela X1 in X3.

Jaguar E-PACE je nekoliko manjši od večjega F-PACE-a in je po velikosti v povsem nišnem segmentu. Ni v celoti izdelan iz aluminija, kot je F-PACE, in temu primerna je večja teža avtomobila. Kljub temu to ne povzroča težav, ker so motorji dovolj odzivni in je vožnja zelo udobna. Jaguar E-PACE ima celo nekaj terenskih sposobnosti in lahko prepelje do pol metra globoko vodo. Prednje in zadnje luči so v LED-tehnologiji in dajejo E-PACE-u edinstveni svetlobni podpis. Ob doplačilu so na voljo pametni LED matrični žarometi, ki še dodatno poskrbijo za boljšo vidljivost.

Jaguar E-PACE bo poskušal prepričati z 2-lirskimi dizelskimi motorji, ki imajo od 150 do 240 konjskih moči. Pogon je pri šibkejši različici speljan na prednji kolesni par, pri ostalih pa na vsa štiri kolesa. Na izbiro sta dva menjalnika, in sicer ročni 6-stopenjski in 9-stopenjski samodejni menjalnik. Poleg dizelskih sta na voljo še dva bencinska motorja. Oba imata 2 litra prostornine in 249 oziroma 300 konjskih moči. Prav tako imata oba pogon na vsa štiri kolesa in sta na voljo izključno s samodejnim 9-stopenjskim menjalnikom. Vstopna cena Jaguarja E-PACE je 33.416 evrov, najdražja različica pa stane 67.548 evrov.

PREBERITE ŠE: JAGUAR E-PACE: AVTOMOBIL, KI BO VZBUDIL PRAV VSE ČUTE

Galerija slik: Jaguar E-PACE

Jaguar E-PACEOdpri galerijo

Italdesign Zerouno Roadster Italdesign Zerouno Roadster: strupeni športnik še “zgoraj brez” 1000-500-citymagazine-cover Venture Toyota FJ Cruiser RC Truck: Toyotina igrača za podolgem in počez Cupra Ateca Znamka Cupra se predstavi: z dvema konceptoma in močnim Leonom Toyota Aygo Toyota Aygo: estetsko prenovljeni malček · · · · ·