2021-Jaguar-I-Pace-All-Electric-SUV-0-Hero
Utrip mesta · mobilno

Ko poznavalci govorijo o električnih avtomobilih, je vsem skupno prepričanje, da je ta trenutek Jaguar tisti, ki se je prilepil Tesli na zadnjico in postavlja svojevrsten standard na področju električnih avtomobilov. Tako model i-Pace predstavlja dokaz, da “stara” avtomobilska industrija zmore vsaj tako dobro ali celo bolje kot “geeki” iz Silicijeve doline.

Za letošnje leto je Jaguar pripravil nekaj malenkostnih posodobitev svojega modela i-Pace, ki je bil prav lani svetovni avto leta. Tokrat gre torej za zajeten nabor tehnoloških posodobitev. Ostalo ostaja praktično nedotaknjeno. 90 kWh baterija zmore do 462 kilometrov dosega, dvoje elektromotorjev pa na cesto spušča 394 konjev. Toliko kar se tiče suhoparnosti okoli tehničnih številk.

Elektrificirani model se zdaj ponaša z ionizacijo zraka v kabini, filtriranjem PM2.5 delcev in je tako “koronsko varen”, ima nadgrajeni sistem za zabavo, ki premore vgrajeno SIM-kartico s prenosnimi zmogljivostmi 4G, brezžičnim polnjenjem in zvočnim sistemom Meridian, ki uporablja kar 16 različnih zvočnikov in ponuja eno najzanimivejših izkušenj poslušanja na trgu.

iPace je zares zanimiv. In primerno je, da ga podjetje vsako leto malenkostno izboljšuje. S tem pa se je Jaguar približal filozofiji Tesle, ki svoja vozila nenehno izboljšuje.

Volkswagen Arteon Shooting Brake Elegance Volkswagen Arteon Shooting Brake – lepotec v Volkswagnovih vrstah Mercedes-Benz E63s AMG Mercedes-Benz E 63 S AMG: pomemben je le videz Mazda BT-50 Nova Mazda BT50 – dokaz, da so pick-upi spet popularni 1 Kako nastaja najboljši avtomobil na svetu? Hrvaški Rimac C_Two