Jaguar Land Rover Virtual Eyes
Utrip mesta · mobilno

Jaguar in Land Rover sta se domislila nove konceptne tehnologije, ki bi v ljudeh vzbudila večje zaupanje v avtonomna vozila. Projekt so poimenovali ‘virtualne oči’, z njimi pa so opremili avtonomne ‘kabinice’.

Jaguar in Land Rover poskušata približati mobilno prihodnost širši množici ljudi. V ta namen so se domislili tako imenovanih ‘virtualnih oči’, s katerimi želijo v ljudeh vzbuditi več zaupanja v prihajajočo tehnologijo. Oči imajo kar malce žalosten pogled, ‘programirane’ pa so tako, da vzpostavijo očesni stik s pešci. S tem jim dajo vedeti, da so bili opaženi in da jih je vozilo zaznalo. LED-oči sledijo gibanju pešca, medtem ko ta prečka prehod za pešce.

S tem, ko virtualne oči ‘pogledajo’ neposredno v pešca, mu signalizirajo, da ga je vozilo opazilo in da bo po potrebi naredilo vse, da se mu izogne, če bi bilo to nujno. Virtualne oči so si zamislili inženirji z oddelka, ki se pri Jaguar in Land Roverju ukvarjajo z mobilnostjo v prihodnosti. S preizkusom so potrdili, da je bilo zaupanje v avtonomnost kabin z očmi občutno večje, pešci pa so pred njih stopili bolj samozavestno.

Galerija slik: Jaguar Land Rover Virtual Eyes

Jaguar Land Rover Virtual EyesOdpri galerijo

Avalon Airships EOS Avalon Airships EOS: cepelin za celo vrsto opravil Ferrari 488 Pista Spider Ferrari 488 Pista Spider: strupen Ferrari še ‘zgoraj brez’ Fiat 500X Fiat 500X: osvežena podoba italijanskega mestnega križanca Audi PB18 e-tron Audi PB18 e-tron: futuristična Audijeva zverina · · · · ·