Jaguar XE
Utrip mesta · mobilno

Prenova avtomobila Jaguar XE je poskrbela za širšo, nižjo in še bolj mišičasto držo, ki naredi to zverino agresivnejšo. V notranjosti je nekoliko umirjeno prenovljena, a kljub temu prinaša futuristične spremembe, ki kažejo, kakšna bo naša mobilna prihodnost.

Prenovljeni Jaguar XE ni šel skozi temeljitejše popravke in jih ni veliko, a so kljub temu opazni. Nove prednje in zadnje luči so tanjše, zaradi česar je bilo potrebno preoblikovati tudi odbijače. Zaradi sprememb dobimo občutek, da je postava avtomobila Jaguar XE še bolj mišičasta, njegova lega na cesti pa deluje širše in nižje. Če se odločimo za paket opreme R-Dynamic, bodo odprtine za zrak prekrite z dodatki v obliki črne mreže, še dodatno pa ga bodo popestrile nove oblike platišč.

V prenovljeni notranjosti avtomobila Jaguar XE so spremembe očitnejše kot pri zunanjosti. Največja sprememba je doletela osrednjo konzolo, kjer imamo zdaj na voljo izbirnik prestav SportShift in stikalo JaguarDrive Control, ki smo ga videli že v Jaguarju F-Type.

Nov volan in digitalni merilniki prihajajo iz evropskega avtomobila leta I-Pace, enako pa velja za informacijsko-zabavni sistem Touch Pro Duo. Zaradi novih materialov je notranjost udobnejša od predhodnega modela, v oči pa pade tudi nenavadno vzvratno ogledalo.

Vzvratno ogledalo oziroma sistem ClearSight je zaslon, ki prikazuje sliko, ki jo zajema širokokotna kamera na zadku avtomobila – tako je naš pogled nazaj vedno neoviran in morda zaradi tega malce nenavaden. Jaguar XE bo imel na voljo dva bencinska in en dizelski motor ter štirikolesni pogon. Prenovljeno različico avtomobila Jaguar XE je že mogoče naročiti pri trgovcih.

Galerija: Jaguar XE

Jaguar XEOdpri galerijo

Piëch Mark Zero Piëch Mark Zero: električni lepotec, ki se napolni v 5 minutah Alfa Romeo Tonale Alfa Romeo Tonale: Alfina hibridna prihodnost Bugatti La Voiture Noire Bugatti La Voiture Noire: ta hip najdražji avtomobil na svetu, ki stane … Range Rover Sentinel Range Rover Sentinel: premična luksuzna trdnjava · ·