Jaguar XJR575
Utrip mesta · mobilno

Jaguar XJR575. Jaguar: elegantna velika mačka, prebivalka dela severne, južne in predvsem srednje Amerike, po kateri si je ta angleški proizvajalec avtomobilov nadel ime. XJ: Jaguarjeva najbolj prefinjena limuzina z ogromno luksuza. R: oznaka moči, športnosti. 575: število konjskih moči. Razlaga imena je tako končana, za kaj več pa vas vabimo k branju spodnjih vrstic.

XJR575 tako predstavlja sam vrh Jaguarjeve ponudbe v razredu limuzin. Pod pokrov so mu namestili 5-litrski V8 motor, ki proizvede krepkih 575 konjskih moči. Od 0 do 100 km/h pospeši v vsega 4,4 sekunde, najvišja hitrost pa znaša skoraj 300 km/h. S tako močjo se jaguar kaj hitro prelevi v geparda. Da bi se ločil od ostalih vozil v liniji XJ, je ta najbolj strupen model dobil dve ekskluzivni barvi, živo rdeče zavorne čeljusti in črna 20-palčna platišča. Med drugim ima tudi posebne oznake, bolj športen prednji odbijač, odprtine v pokrovu motorja in poseben zadnji spojler.

Notranjost ostaja športno-elegantna z usnjenim oblazinjenjem, ki ima diamantni vzorec šivanja. Na osrednji konzoli kraljuje 10-palčni zaslon, ki med drugim omogoča 4G Wi-Fi povezljivost. Jaguar se nedvomno pobira in vstaja kot feniks iz pepela. Če sodimo po nekaj zadnjih modelih, ki smo jih videli od tega avtomobilskega proizvajalca, nas bodo v prihodnje zagotovo presenetili še s čim zanimivim.

PREBERITE ŠE: AUDI A8: MEGA LIMUZINA, KI MASIRA STOPALA IN VOZI SAMA

Galerija slik: Jaguar XJR575

Jaguar XJR575Odpri galerijo
Mercedes-Benz E-class All-Terrain 4x4² Mercedes-Benz All-Terrain 4×4²: najbolj terenski razred E Transfagarasan Transfagarasan: najboljša cesta na svetu Mazu Thirtyeight Jahta Mazu Thirtyeight, luksuz na vodi Lazareth Moke Lazareth Moke: luštkana stvarca za vroče poletne dni · · · ·