1234
V zraku · buzz buzz

Na svetu je tisoče jezikov a nasmeh govori vse. Enako bi lahko dejali tudi za poljube, smrčanje, pitje, bolečino, lajež,… Toda ko jih enkrat želimo opisati z besedo, v vsakem jeziku zvenijo drugače. Anglež James Chapman je zato pripravil ilustriran slovarček, ki nas poduči o medmetih, ki se uporabljajo za opisovanje določenih dejanj oz. zvokov.

Čeprav vsi razumemo za kaj gre in za te stvari ne rabimo prevajalca oz. slovarja, da bi jih razumeli, na papirju, pa tudi sicer, te zvoke opisujemo drugače. Kulturna okolja so pač rodila drugačne interpretacije, ki se posledično prevajajo v edinstvene medmete, ki so lastni le posameznemu jeziku.

PREBERITE ŠE: David Troquier – risar, ki je stripovske ilustracije zmešal z realnostjo

Ilustrator in študent psihologije James Chapman mogoče ni poliglot, je pa zato pripravil prikupne ilustracije, ki jih je pospremil z besedami, ki opisujejo zvok določenega dejanja oz. medmete, ki jih uporabljamo za izraz določenega duševnega stanja.

Odpri galerijo

PicMonkey Collage cover 1 Rock Heads: fotografije Ludovica Ismaela, ki vam bodo odpihnile glavo abc Ko zmanjka denarja – kako preživeti dneve pred naslednjo plačo 10704092_1509339319322729_490299968659359998_n Obvodna kolesarska pot: otvoritev prve tematske kolesarske poti v Ljubljani PicMonkey Collage Mr. Bean nastopa v znanih zgodovinskih portretih karikaturista Rodney-ja Pike-a