Dancing with Costică
V zraku · buzz buzz

Po seriji fotografij z naslovom Dancing with Costică je avstralska umetnica Jane Long in fotografinja ustvarila domiselne surrealistične fotografije, katerih izvor sega več kot 50 let nazaj. Stare črno-bele fotografije je namreč obarvala in oživela na prav poseben način.

Avstralska umetnica in fotografinja Jane Long je svojo domišljijo spretno uporabila pri obarvanju starih črno-belih fotografij, ki jih je našla v spletnem arhivu Flickr in so last romunskega vojnega fotografa po imenu Costică Acsinte. Ta je fotografije ustvaril med prvo svetovno vojno in umrl leta 1984, toda to še ne pomeni, da je skupaj z njim umrlo tudi njegovo delo. Ravno nasprotno.

Fotografije so Longovo tako fascinirale, da je v okviru serije fotografij z naslovom Dancing with Costică z nekaj čarovnije in znanja obdelovanja fotografij starim Ascintejevim fotografijam dodala barve in jih oživela na edinstven način tako. Spremenila je in se poigrala tako s kompozicijo kot z lokacijo. Umetnica ponosno pojasnjuje, da jim je poleg življenja hotela vdahniti tudi zgodbo. Kakšno, si oglejte v spodnji galeriji.

Dancing with CosticăOdpri galerijo
Luksuzni hotel za mačke The Ings Luxury Cat Hotel The Ings Luxury Cat Hotel: luksuzni hotel za mačke v Angliji Umetnine iz arašidov Steve Casino in njegove umetnine iz lupin arašidov Najbolj smešni kitajski ponaredki Made in China: kitajski ponaredki smešni za umret Group of Business People Working on an Office Desk Kaj lahko storimo, da bo dolgočasen delovni dan minil hitreje? ·