Januarja vas čaka v kinih pester filmografski začetek sezone!
Kulturni izbor · film

Filmska sezona 2019 se je v kinih letos zaključila 31. decembra s premiero filma Marija Škotska, s 3. januarjem 2019 pa boste vsi ljubitelji velikih platen lahko obrnili svež filmografski list. Ustvarjalci so postregli z nadaljevanji velikih uspešnic, kot sta Ralph ruši Internet in Kako izuriti svojega zmaja 3, nekateri novi filmi pa nam bodo odprli popolnoma nov pogled na svet, v katerem živimo.

Januarja bomo v kinih gledali filme, ki so pisani na kožo različnim ljudem. Tisti, ki imate radi animirane filme, boste lahko uživali v Snežni kraljici in Ralphu, ki ruši internet. Za tiste, ki imajo radi trilerje, napetost in dobro zgodbo, so filmski ustvarjalci pripravili filme, kot sta Stekleni in Vedrina. Nekaj se bo našlo tudi za tiste, ki radi imate zgodbe, iz katerih se lahko veliko naučite o zgodovini in svetu, v katerem živimo. Januar bo pester!

ANIMIRANA DRUŽINSKA PUSTOLOVŠČINA
Snežna kraljica (Snezhnaya koroleva. Zazerkale), 2018

Deklica Gerda je edina, ki je v svoji družini brez daru čarobnih moči. Nekega dne zlobni kralj Harald, ki čarovnijo vidi kot grožnjo navadnim ljudem, izžene vse čarovnike, tudi Gerdino družino, v Deželo zrcal. Gerda lahko svojo družino, ostale čarovnike in magijo reši samo na en način – odkriti mora svoje čarobne moči in edina oseba, ki ji pri tem lahko pomaga, je Snežna kraljica.

od 3. januarja 2019 / Kolosej, Cineplexx

DRAMA
Strelec in pištola (The Old Man & the Gun), 2018

Film sledi resnični zgodbi Forresta Tuckerja: od njegovega neverjetnega pobega iz zapora San Quentin do vrste bančnih ropov, ki so zmedli oblasti in očarali javnost. Forrest je nadarjen ropar in to počne z neizmernim veseljem. V začetku 80. let prejšnjega stoletja se skupaj s še dvema starejšima kriminalcema odpravi na legendarni roparski pohod po ameriških bankah, od koder s pomočjo svojega šarma odnesejo na milijone dolarjev. Detektiv John Hunt si prizadeva, da bi ga ujel, a bolj ko mu je za petami, bolj očaran postaja s Forrestovo predanostjo umetnosti ropanja.

od 3. januarja 2019, Kolosej

BIOGRAFSKA DRAMA
Dobrodošli v Marwenu (Welcome to Marwen), 2018

Žrtev brutalnega napada Mark Hogancamp se v mestecu Marwen znova postavlja na noge. V napadu, ki ga je komaj preživel, je izgubil spomin, travme po napadu pa želi preboleti s pomočjo miniaturnega mesta iz 2. svetovne vojne, ki ga je sestavil sam na svojem vrtu. Njegov vrt postane mesto, v katerem začne napletati svojo zgodbo, polno dogodivščin.

od 10. januarja 2019, Kolosej, Cineplexx

KOMEDIJA
Prijatelja za vedno (Upside), 2018

Leta 2011 je francoski film Prijatelja požel izjemen uspeh v kino dvoranah širom sveta, letos pa si bomo lahko ogledali priredbo z velikimi zvezdniškimi imeni – Kevin Hart, Nicole Kidman in Bryan Cranston. V filmu se srečamo z zgodbo o dvojici absolutno različnih moških, ki prihajata iz absolutno drugačnih svetov. Dell Scott prihaja iz nevarne četrti Bronx in poskuša v preteklosti pustiti vse svoje napake. Phillip Lacasse je paraliziran in depresiven milijonar, ki živi v luksuzni hiši v središču Manhattna. Čustveno in z obilico humorja film prikaže nepričakovano prijateljstvo, ki se rodi med njima in kako druge priložnosti lahko postanejo najboljše darilo, ki ste ga kadarkoli prejeli.

od 10. januarja 2019, Kolosej, Cineplexx

ANIMIRANI FILM
Ralph ruši Internet: Razbijač Ralph 2 (Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph), 2018

Šest let po Wreck-It Ralph, Ralph in Vanellope, ki sta zdaj prijatelji, v nadaljevanju odkrijeta wi-fi usmerjevalnik, ki ju vodi v novo avanturo. Za arkadno igro Sugar Rush Ralph in njegova prijateljica navigirata v najbolj raziskanem, prostranem in dinamičnem svetu Interneta, da bi našla nadomestni del. Ali jima o uspelo?

od 10. januarja 2019 / Kolosej, Cineplexx

ZGODOVINSKA DRAMA
Marija Škotska (Mary Queen of Scots), 2018

Marija, škotska kraljica, ki se je pri šestnajstih letih poročila s francoskim kraljem, leto kasneje pa ovdovela, se sooča s pritiski, da se mora ponovno poroči. Odloči se, da se vrne v rodno Škotsko, da zasede svoj zakoniti prestol. Ker sta Škotska in Anglija spadali pod vladavino nepremagljive kraljice Elizabete I., Marijina namera, da s prestola zrine svojo sestrično, povzroči oster boj med mladima kraljicama ter ogrozi Elizabetino suverenost.

od 17. januarja 2019 / Kolosej, Cineplexx

TRILER
Stekleni (Glass), 2018

Scenarist in režiser M. Night Shyamalan tokrat združuje zgodbi dveh svojih predhodnih hitov – Nezlomljivi (2000) in Razcepljen (2016) – v novem stripovskem trilerju Stekleni. Po misterioznem trilerju Razcepljen, v filmu Stekleni srečamo Davida Dunna, ki lovi nadčloveško verzijo, imenovano Zverina. Medtem pa v nizu napetih situacij skrivnostni Price pozna vse skrivnosti, ki so kritičnega pomena za obe strani.

od 17. januarja 2019 / Kolosej, Cineplexx

KRIMINALNA DRAMA
Tihotapec (The Mule), 2018

Earl je možakar brez prebite pare v svojih osemdesetih. Sam je in tik pred tem, da mu banka zaseže podjetje, ko dobi ponudbo za službo, za katero mora zgolj znati voziti avto. Zveni enostavno – le da Earl ne ve, da je sprejel delo kurirja za droge za mehiški kartel. Odlično mu gre, nima več težav z denarjem, a se nadenj zgrne preteklost in vprašanje je, ali bo uspel popraviti vse pretekle napake, preden ga v primež dobi roka pravica … ali pa silaki kartela.

od 17. januarja 2019 / Kolosej, Cineplexx

TRILER
Vedrina (Serenity), 2018

Baker Dill je vodja ribolovnega čolna, ki vodi ture s tropsko enklavo Plymouth Island. Njegovo mirno življenje se spremeni, ko se nanj po pomoč obrne njegova nekdanja žena Karen. Prosi ga, naj reši njo in njenega sina, ki ga ima s svojim novim nasilnim možem, ki je otroka odpeljal na ribolov, zato da bi ga vrgel med morske pse. Slednja ga prosi, naj ubije njenega moža, kar vpliva na to, da kapitanova nova realnost ni tisto, kar se zdi na prvi pogled.

od 24. januarja 2019 / Kolosej, Cineplexx

ANIMIRANI FILM
Kako izuriti svojega zmaja 3 (How to Train Your Dragon: The Hidden World), 2018

V novem poglavju nepozabne pustolovščine mladi Viking Viki in zmaj Brezzobi končno le spoznata svoji usodi – on kot poglavar otoka Berk ob boku prijateljice Astrid in zmaj kot vodja svoje vrste. Po naključju naletita na skriti svet zmajev, Brezzobi pa spozna prikupno zmajčico Svetli bes. A kmalu Vikingom preti nevarnost, zapustiti morajo svoj edini dom, ki so ga poznali, se odseliti v bolj varne kraje in odkriti skriti svet, za katerega so mislili, da je le mit.

od 31. januarja 2019 / Kolosej, Cineplexx

BIOGRAFSKA KOMIČNA DRAMA
Mož iz ozadja (Vice), 2018

Pozabite na vse, kar mislite, da veste! Spoznali boste Dicka Cheneya in njegovo pretkano in pritajeno politično manevriranje, ki je ameriško politično pokrajino spremenilo do te mere, da bo posledice čutiti še prihodnja desetletja.

od 31. januarja 2019 / Kolosej, Cineplexx

M8DWHHA EC004 Nepozabna filmska silvestrovanja, ki so lahko vaša inspiracija BeFunky Collage2nasl Sam doma je dobil nostalgično priredbo in ljudje so navdušeni Die_Hard To so najboljši božični filmi vseh časov po mnenju kritikov HumCent2.4 10+ tako vznemirjujočih grozljivk, da jih ljudje niso uspeli pogledati do konca · · · ·