Načelo 80/20
Utrip mesta · zdravje & lepota

Nekateri trdijo, da je načelo 80/20 ključnega pomena za ohranjanje vitke linije. Gre za preprosto spremembo življenjskega sloga, ki lahko vodi k lažjemu ohranjanju vitke postave in je idealna izbira za vse, ki se nikoli več ne želijo “spopasti” s strogimi in predvsem rigidnimi dietami.

Načelo 80/20 naj bi bilo ključnega pomena pri doseganju in ohranjanju popolne telesne teže. Je pravilo, ki poudarja ravnovesje in v zvezde kuje zmernost. Ljudje, ki se držijo načela 80/20 lahko brez skrbi uživajo tudi na družabnih dogodkih, kjer je postreženo s hrano in pijačo, saj jih občasna pregreha ne omejuje pri doseganju želenih rezultatov.

Načelo 80/20 je popolnoma enostavno: 80 odstotkov diete je posvečene izbiri čimbolj zdrave in nepredelane hrane, 20 odstotkov diete pa predstavljajo priboljški, po katerih včasih tako zelo hrepenimo. Torej, v kolikor na dan pojemo tri obroke, lahko tri obroke na teden predstavljajo pregrehe. Če na dan pojemo pet manjših obrokov, lahko na teden grešimo sedemkrat, vendar v toliko manjši količini. Da ne bo pomote, pri “pregrehi” še zdaleč ne gre za celo pico, ampak za en slasten kos, ki ga zaužijemo popolnoma brez slabe vesti. Diete 80/20 se drži tudi manekenka Miranda Kerr, ki pravi, da je najboljše jesti vse, vendar v zmernih količinah.

Sladoledna dieta Ste že slišali za dieto s sladoledom? mTABLET - slovenska medicinska naprava, ki bo pospešila digitalizacijo zdravstva. mTABLET – slovenska medicinska naprava, ki bo pospešila digitalizacijo zdravstva Shiseido Sun Nagradna igra: Pripravimo se na poletje Najdražja šminka na svetu Razkošna L’Oréalova šminka je najdražja na svetu · ·