cover-iphone6
V zraku · tehnologija

Apple je za drugo polovico leta 2014 napovedal prihod njihovega po vsej verjetnosti najbolj pomembnega produkta iPhone 6. Namreč konkurenca je že močno zarezala v nekoč izjemno pogačo tega pionirskega izdelka in mu odvzela marsikaterega uporabnika. Veliki Samsung s telefonom S4 ter “phableti” ustvaril nov trend večjih aparatov, katerih funckije in uporabnost se pribljižuje tablicam. Ob tem pa se zdi, da je Apple nekoliko zaspal.

Številne vizije in koncepti različnih ustvarjalcev zato stopnjujejo napetost pred uradno predstavitvijo, ki sledi po vsej vejretnosti šele v jesenskih mesecih. Kljub temu pa številni tehnologi in navdušenci ugibajo in napovedujejo saj dve velikosti novega iPhona, ki naj bi tokrat poleg številke 6,  prinesel tudi raznolikost v dimenzijah.  Tako naj bi Apple ponudil 4.7 inčnega ter 5.5 inčnega iPhone 6, ki naj bi v večji različici postregel z 878×1568p ekranske resolucije.

Študija, ki jo je ustvaril Federico Ciccarese se zdi ena bolj prepričljivih, zelo pa je zanimiva primarjava z obstoječo različico 5S in novimi dimenzijskimi razmerji.

Primarjava starega 5S ter novega 6 in 6LOdpri galerijo

Še bolj prepričljiva in s številkami podprta pa se zdi študija Sama Becketta, ki je svojo študijo poimenoval iPhone Air, v kateri si je zamislil le 8 odstotkov večji iphone, ki pa postreže z 17 odstotki večjim prikazovalnim poljem, ki hkrati ponudi 68 odstotkov več pikslov z enkransko resolucijo 1920x1090p, kar predstavlja 468 ppi.


Pri tem konceptu naj bi bil telefon na 0.6 milimetra tanjši, kot predhodnik. Seveda bo v novem iPhone 6 tiktakal A8 procesor, telefon pa naj bi premogel 10-magapixelov v okviru svojih foto zmogljivosti.

Vsi ljubitelji znamke Apple pa bodo morali potrpeti saj še nekaj mesecev in se vmes “sladkati” s takšnimi koncepti.

Cover-2HUVr_board_bluegrey_btm HUVr board – Lebdeči skate board Slika 5_Sonce - kopija 8 neverjetnih dejstev o vesolju test S 3D tiskom do nove manikure vivofit lifestyle 1 bw Garmin vívofit — merilec aktivnosti, kjer šteje vsak korak · · ·