47
Utrip mesta · mobilno

Povsem originalni Jeep, oziroma bolje znan kot Jeep Willys, je svojo pot pričel kot terenec za potrebe ameriške vojske in bil šele kasneje prilagojen za uporabo v civilne namene. Dandanašnji Jeepi igrajo ravno obratno vlogo in so v prvi vrsti namenjeni za širšo javnost. Vse do zdaj, ko se obeta nekaj novega, nekaj kar ustreza vojaškim specifikacijam.

Ameriški Jeep in AM General, ki je odgovoren za nastanek Humveeja, sta združila moči in se podala v konceptno predstavitev Jeepa, ki bo namenjen potrebam vojske. Konceptni Jeep Gladiator Extreme Military-Grade Truck, ali na kratko Jeep Gladiator XMT, je civilni avtomobil, ki ima kopico vizualnih in zmogljivostnih predelav, ki bodo služile različnim vojskam sveta in bo z nekaj spremembami lahko uporaben na različnih terenih širom sveta.

Podatki o konceptu so skopi, vemo pa, da bosta na voljo dva sistema naprednega štirikolesnega pogona, zaščita podvozja, mehanske zapore diferencialov in izjemna vstopni in izstopni kot. V tem trenutku gre zgolj za koncept, ki pa bi se lahko ob morebitnem interesu katere izmed svetovnih vojska, kaj hitro prelevil v serijsko proizvajano vojaško vozilo.

DeLorean DMC-12 DeLorean DMC-12: slavni filmski avtomobil se vrača SEAT Leon Novi SEAT Leon: najbolj pričakovan Španec (2020) mercedes-benz-eqs-vision-1 Avtomobili, ki bodo predstavljeni 2020 in jih že nestrpno pričakujemo shutterstock_1044623554 Skozi terenski pekel: 13 najzahtevnejših motošportnih preizkušenj · · ·