Nekateri imajo vinsko klet,  Jeffrey Pelletier ima Lego klet.
Utrip mesta · dom

Arhitekt Jeffrey Pelletier je klet svoje hiše v Seattlu spremenil v Lego nebesa, kjer najdemo okoli 250 tisoč različnih koščkov Lego kock. Si predstavljate, da bi imeli to kot otrok? Kakorkoli, Lego kocke so zaznamovale otroštvo mnogih otrok, med drugim tudi Pelletierjevega. Nenazadnje so ”krive”, da je danes arhitekt. Za razliko od večine arhitektov pa svoje zamisli ne le vizualira v programu AutoCAD, ampak jih zgradi tudi iz Lego kock. Tako je bilo tudi s hišo v kateri živi in kjer se nahaja Lego klet.

Četrt milijona koščkov Lego kock zavzame veliko prostora. Tri velike stene, če smo natančni. Te je Jeffrey Pelletier v svoji kleti razporedil glede na barvo, vrsto koščka, tematsko, glede na uporabo… in sicer med 153 posod in 189 predalnikov. V njih tako na primer najdemo samo zlate koščke, rumene glave možicljev, čelade, gladke kocke, kolesa, ”enke”, in ker morajo jasno tudi Lego kocke jesti, je eden od predalov rezerviran tudi samo za Lego hrano (vključno s puranom).

PREBERITE ŠE: Brik Case iz Kickstarterja – ”Lego” prevleka za prenosnik

V kletnem prostoru se nahaja tudi filmsko platno in projektor, pa tudi domači bar je takoj zraven, kreativno delo zna namreč biti izčrpljujoče.

3D talne obloge lahko kopalnico in druge prostore spremenijo v sanjsko destinacijo. 3D talne obloge, ki kopalnico in druge prostore spremenijo v sanjsko poletno destinacijo Zložljivi žar GoBQ GoBQ – prvi zares lahko prenosni zložljivi žar na svetu #indiegogo Pametni koš Bruno je tudi vakuumski sesalnik. Bruno s Kickstarterja – prvi pametni koš za smeti na svetu je tudi sesalnik La Caja China žar Žari La Caja China – ko priprava prašička pod peko postane lahek zalogaj