Foto: jernejkitchen
Utrip mesta · kulinarika

Jernejkitchen sta Jernej in Maja – dva ustvarjalna posameznika, ki sta neizmerno ljubezen do hrane in poseben čut za estetiko združila v slovenskem kulinaričnem projektu oz. blogu ki navdihuje in zapeljuje.

Jernej je tisti, ki kreira omamne jedi in sestavlja čudovite krožnike, ki so prava estetska poslastica. (Prav radi bi preizkusili okuse njegovih jedi, saj delujejo naravnost fantastično.) Nadarjeni “chef” je sicer dokončal študij Informatike in tehnologij komuniciranja, ampak se je zaradi velike ljubezni do ustvarjanja v kuhinji in strasti ob estetskem urejanju jedi podal na pot kulinaričnih podvigov.

Drugi član tima je Maja, absolventka notranje opreme na Fakulteti za dizajn in predvsem dekle, ki ji srce zaigra ob misli na fotografijo, oblikovanje in uživanje ob dobri hrani. Vse svoje ljubezni je uspela združiti v projektu jernejkitchen, kjer je glavna ko pride do fotografiranja in oblikovanja spletne strani jernejkitchen.com, ki bo luč sveta ugledala v začetku letošnje jeseni.

Inspiracijo za svoje kulinarične podvige ustvarjalni dvojec najde v okolju, ki ju obdaja, pri izdelavi pa pazi, da so uporabljene sestavine lokalne in sezonske. Jerneja in Majo namreč vodi načelo: “boljše, kot so sestavine, boljša je jed”. Njun cilj je navdušiti ljudi z enostavnimi recepti, zapeljivimi fotografijami in prikupnimi zgodbami, ki jih pleteta njuni življenji. Poleg neskončne inspiracije pa želita predvsem dokazati, da je čas, ki ga drugače tako zelo avtomatično preživljamo v kuhinji in ob jedilni mizi, lahko nekaj izredno zabavnega, neznansko kreativnega in prijetno toplega.

Jernejkitchen.com spletna stran bo aktivna zdaj zdaj, do takrat pa lahko dvojec spremljamo na Facebooku, Pinterestu in Instagramu.

makis-saumon-avocat-avocado-salmon-sushi-rolls-1-of-1-3 Vse kar morate vedeti o sušiju 480466953 Recept: Zdrave veganske kroglice iz mase za piškote Okusna rižotka “Good and Cheap” – kuharska knjiga s katero bomo kuhali zdravo in okusno za 3 evre na dan Ugrizni in nagni Recept: Piškotni kozarčki z mlekom · · · ·