Foto via: Grant Lamos IV, theartofdress.org, buzzfeed.com
Utrip mesta · moda · moška moda · Utrip mesta · moda · ženska moda

Februarja letos so mladi fantje v Parizu za modno hišo Rick Owens krenili po modni pisti. Nič nenavadnega. A njihova oblačila, tunike za jesen/zimo 2015, so imele strateško postavljene odprtine. Tako je, na predelu genitalij. Fantje so tako v vsej svoji slavi, brez spodnjega perila, jasno pokazali, kaj skrivajo tam spodaj. In to je bila le prva salva v svetu mode, ki je napovedala trend razkazovanja intimnih delov telesa – kot vzorcev ali pa kar intimnih predelov samih. Jesen/zima 2015 bo torej vroča (ali bizarna?). Smo pripravljeni na nekaj vetra… med nogami?

Intimni deli telesa imajo za jesen/zimo 2015 očitno nekakšno čudno renesanso.
Na modni reviji Rachel Antonoff v New Yorku so predstavili srčkana oblačila z motivi medenice in jajčnikov.

In v Londonu je Gareth Pugh svojo modno revijo zaključil z manekenko v svečani obleki zgoraj brez ter z veliko vihrajočo zastavo v roki. Christopher Kane je na ogled postavil ženske obleke in jih okrasil z ljudmi, ki se objemajo. Če smo pogledali pobližje, se te figure iz čudovito vezene čipke niso le objemale. Za nameček je Kane v svojo linijo oblačil dodal še skromno obleko, kjer je vezena čipka predstavljala vagine.

Seveda tako kot v življenju, nas tudi v modi ne sme nič presenetiti. Leta 1962 je Rudi Gernreich šokiral s kolekcijo kopalk – monokini, ki so bili zgoraj brez oziroma so imeli odprtine na mestu oprsja. Tudi Yves Saint Laurent ni bil imun na čare golih žensk – leta 1969 je ustvaril kolekcijo neo-klasičnih oblek z zlatimi životci, ki so zelo eksplicitno razkrivali prsi. In čeprav je bil John Galiano leta 2010 tisti, ki je predlagal bavtare za moške, ni bil prvi: Eldridge Cleaver, ki je napisal razvpite spomine Soul on Ice, bil vodilni v Black Panther Party ter se preizkusil tudi kot modni oblikovalec, je predlagal oblačilo za moški ud, ki je spominjalo na nogavico in nastalo oblačilo poimenoval “penis hlače”. No, letos te ne bodo potrebne. Letos pravzaprav moški ne potrebujejo nič.

PREBERITE ŠE: Nova moška moda: Lululemon ABC hlače ponujajo več prostora v mednožju

V galeriji si lahko ogledamo kolekcijo Rick Owens za jesen 2015, kjer so moški jasno pokazali, kaj skrivajo tam spodaj.

Rick Owens za jesen 2015Odpri galerijo
Dirt Pattern Material je vzorec moške srajce, ki je ''imun'' na madeže. Dirt Pattern Material – moška srajca, ki zamaskira madeže Kako se je moška obleka spreminjala v zadnjih 100 letih? Preverite, kako se je moška obleka spreminjala skozi čas PicMonkey Collage2 Trend: Instagram so preplavili moški v elegantnih oblekah #suitfie PicMonkey Collage Merman style: Trend živahnih barv las tudi za moške · · ·