Jesenske aktivnosti
V zraku · buzz buzz

Poslovili smo se od poletja, in četudi dolge vroče poletne dni, vonj morja, dopuste in poležavanje ob plaži že rahlo pogrešamo, se moramo sprijazniti s tem, da smo že krepko zakorakali v jesen (ampak glede na to, kako čas hitro teče, bo, kot bi mignil, spet poletje – če vas to kaj tolaži). Jesen pa ima tudi svoje čare, ki jih vsekakor ne gre prezreti.

Izbrali smo vam 5 najljubših doživetij, povezanih s tem letnim časom.

Sprehod med prelepim jesenskim listjem

Oblecite si topel pulover, nadenite si škornje in pojdite na popoldanski sprehod v bližnji gozd. (Namig: skakanje in brcanje listov je idealna sprostitev po napornem delovniku!)

Ustvarjanje v kuhinji

Poleti običajno manj časa preživljamo za štedilnikom, saj nam ob visokih temperaturah res ne pade na pamet, da bi recimo kuhali mineštro ali si bognedaj pekli štruklje. Jeseni pa je idealen čas, da privlečemo na plan staro kuharsko knjigo in pobrskamo med recepti – kostanjev pire, gobice v omaki, omamno dišeči piškoti … Izbira je res neskončna!

Jesensko razvajanje

Po napornem poletju, ko smo cele dneve tekali na svežem zraku (no, recimo, da je bilo tako!), se moramo v jeseni res vsaj malo razvajati. Prvi obiski term, prijetna masaža ali zgolj poležavanje v postelji pod toplo odejo, medtem ko skozi okno pihlja mrzel jesenski piš vetra, je vsekakor nekaj, kar bi si moral privoščiti vsakdo izmed nas.

Nabiranje gozdnih sadežev

Jeseni je gozd kraj, ki ga morate obiskati vsaj enkrat (tedenski obisk priporočljiv!). Poleg aktivnega sprehajanja (ali planinarjenja – če ste bolj aktivne sorte, seveda) nam omogoča marsikatero zabavno početje: nabiranje kostanjev (ki jih kasneje spečemo in s slastjo pojemo zvečer pred televizijo – odličen nadomestek za čokolado, recimo!) ali nabiranje gob (opozorilo: ne priporočamo nabiranja sumljivih rdeče-belih lepotcev; ti naj bodo samo za fotografiranje in občudovanje).

Osvežitev naše garderobe

Če nas na poti v službo navsezgodaj že mora zebsti, si to vseeno lahko olajšamo s tem, da iz omare potegnemo jesenske šale, rute in rokavice vseh vrst ter z njim otresemo prah. Mogoče bi si za letošnjega jesenskega konjička celo omislili tečaj pletenja ali kvačkanja?

PREBERITE ŠE: Sperry x Rains: nepremočljivi čevlji za dež, ki to jesen ne smejo manjkati v tvoji garderobi

Jesen nam tako po eni strani omogoča polno aktivnih trenutkov, po drugi pa ne skopari z razvajanjem in lenuharjenjem. To jesen izkoristimo oboje!

Natečaj Pij drugače Fotografska delavnica Pij drugače: mladi fotografi vseh slovenskih krajev, prijavite se! Selfie žlica Žlica za selfie – nov bizaren izum s planeta selfijev Internet je vzel to fotografijo za svojo. Internet se je zaljubil v to fotografijo in ti se boš tudi! Preveri zakaj. Moleskine x Coca-Cola - kolekcija dizanerskih notesnikov Moleskine x Coca-Cola: dizajnerski poklon 100-letnici ikonske stekleničke ·