spa concept
Utrip mesta · zdravje & lepota

Jojobino olje ima blagodejne lastnosti, zaradi katerih je nepogrešljivo za vse, ki želimo svilnato mehko polt brez nepravilnosti.

Jojobino olje se pridobiva iz rastline imenovane jojoba, ki jo prepoznamo po zelenih listih z debelo povrhnjico in semenih, ki so podobna kavnim zrnom. Jojobino olje lahko uporabljamo na več načinov, njegova uporaba je namreč dobrodošla tako pri kuhi kot tudi pri vsakodnevni negi telesa.

Jojobino olje pozitivno deluje na naše črevesje, lajša znake artritisa in revmatizma. Izjemno blagodejno je tudi za našo kožo in lasišče, saj namreč vlaži kožo in odstranjuje nepravilnosti, kot so akne in ekcemi. Jojobino olje kože ne masti, saj v resnici sploh ni olje, ampak je po svoji sestavi izjemno podobno sestavi naravnega kožnega sebuma. Sebum je maščoba, ki jo proizvajajo žleze lojnice. Izloča se skozi pore na površje kože in lasišča ter nudi koži zaščito pred škodljivimi zunanjimi dejavniki. Ko ga začne koži primankovati, ta postane suha in občutljiva.

PREBERITE ŠE: 10 stvari, ki jih lahko za boljše počutje naredimo že danes

Problem nastane tudi pri prekomernem izločanju sebuma. Koža takrat postane mastna, kar vodi do prekomerne aknavosti. V primeru pomanjkanja sebuma je priporočena uporaba jojobinega olja, saj bo našo kožo navlažiloin zmanjšalo pojav nastajanja kožnih gubic. V kolikor imamo težave z aknami, uporabimo olje za nego obraza in jih preprosto pozdravimo. Jojobino olje namreč prelisiči žleze lojnice, da začnejo izločati manj sebuma. Koža začne “verjeti”, da je proizvedla dovolj maščob in zato najde svoje optimalno ravnotežje. Jojobino olje je nekomedogeno – ne maši por – in ga lahko uporabimo za nego obraza, telesa, las, lasišča, obnohtne kožice in izsušenih ustnic.

PicMonkey Collage Noč čarovnic: prelepo grozljive make-up ideje iStock_000039198370_Medium Meditacija za vse skeptike v infografiki Dana Harrisa Smoothiji pripomorejo k izločanju strupov iz telesa in spodbudijo metabolizem. Jesensko sadno-zelenjavni smoothiji, ki spodbujajo presnovo Spices Zelišča & začimbe: mali dišeči čudeži · · ·