Instant fotoaparat na meh Jollylook
V zraku · tehnologija

Starinskih fotoaparatov na meh se morda spomnite iz arhivskih fotografij, muzejev in antikvariatov. Če želite dobiti občutek, kako so fotografirali nekoč, vam ni treba zgolj brskati po arhivih in spraševati pradedka, ampak si lahko omislite reinkarnacijo iz recikliranega kartona. Jollylook je polaroidni fotoaparat, ki se zlahka pomeša med klasične ”starodobnike”.

Jollylook po videzu spominja na predpotopni fotoaparat na meh iz 19. stoletja, fotografije pa natisne kot polaroidni fotoaparat. Tukaj in zdaj. Okolju prijazen zložljiv fotoaparat – izdelan je iz recikliranih materialov, in sicer predelanega papirja in kartona – je narejen iz manj materialov kot embalaža klasičnega digitalnega fotoaparata. Vanj vstavljate široko dostopne kartuše Fujifilm Instax Mini.

PREBERITE ŠE: Polaroid Pop – polaroidni pop fotoaparat

Fotoaparat Jollylook je vzdržljiv, saj je karton laminiran s plastiko. Zanaša se na mehaniko in ne vsebuje niti trohice elektronike. Ima ročno zaslonko, kukalo in lečo meniskus. Fotografiranje je povsem preprosto.

Izberete zaslonko (f/8, f/11, f/16, f/22, f/32, f/45, f/64), na plan povlečete kukalo in pritisnete na sprožilec. Fotografijo pa natisnete z obračanjem ročice. Preverite, kako Jollylook deluje v praksi. Za 35 evrov jo lahko naročite na platformi za množično financiranje Kickstarter.

Galerija – instant fotoaparat na meh Jollylook:

Instant fotoaparat na meh JollylookOdpri galerijo

Klimatska naprava Samsung Wind-Free Samsung Wind-Free: inovativna klimatska naprava, ki ne piha Apokalipsa danes Po kultnem filmu Apokalipsa danes nastaja računalniška igra Apocalypse Now – The Game Piaggio Gita Piaggio Gita – robot nosač, ki dostavlja in zvesto sledi Korekcijska očala s samodejnim ostrenjem Prihajajo očala s samodejnim ostrenjem · ·