loving-pablo_1280
Kulturni izbor · film

Kmalu bo junij, konec šole, in čas bo za odlične filme. Kaj te torej junija čaka v kinu? Prihajajo pravi “blockbusterji”, pa tudi dve grozljivki (ker vemo, da si jih že pošteno pogrešal).

Tukaj so filmi, ki jih v juniju nikar ne spreglej!

Akcijska znanstvenofantastična pustolovščina
Jurski svet: Padlo kraljestvo (Jurassic World: Fallen Kingdom, 2018)

Minila so štiri leta, odkar so dinozavri uničili tematski zabaviščni park Jurski svet. Otok Isla Nublar je zdaj zapuščen, na njem prebivajo zgolj preživeli dinozavri, ki so v džungli prepuščeni samim sebi. Ko se začne prebujati otoški speči vulkan, se Owen in Claire odpravita na reševalno misijo. Owen bi rad končno našel svojega raptorja po imenu Blue, ki je še vedno pogrešan v divjini, Claire, ki do dinozavrov zdaj goji veliko spoštovanje, pa želi pomagati, kolikor je le v njeni moči.

od 7. junija / Cineplexx, Kolosej

Drama
Knjigarna (The Bookshop, 2018)

Zgodba se odvija v majhnem mestu v Angliji leta 1959, kjer se Florence Green (Emily Mortimer) kljub neusmiljenim lokalnim nasprotnikom, odloči odpreti knjigarno.

od 7. junija / Cineplexx, Kolosej

Biografska kriminalna drama
Ljubiti Pabla (Loving Pablo, 2018)

Biografska kriminalna drama opisuje vzpon in padec enega najhujših preprodajalcev drog Pabla Escobarja in njegovo vihravo ljubezensko razmerje z eno najslavnejših kolumbijskih novinark Virginio Vallejo, in sicer v času terorja, ki je zajel Kolumbijo v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Zakonca Bardem in Cruzova, oba oskarjevca, bosta znova zaigrala skupaj v filmu in poskušala pričarati kemijo med njima še na velikem platnu. Film so v celoti posneli v Kolumbiji, kar je bilo po besedah režiserja Fernanda Leóna de Aranoe neizogibno, v največji meri zaradi pristnosti lokacije in same zgodbe.

od 14. junija / Cineplexx, Kolosej

Animirana družinska domišljijska pustolovščina
Neverjetni 2 (Incredibles 2, 2018)

V nadaljevanju zgodbe o superherojski družini je mama Helena v centru pozornosti, medtem ko je oče Janez heroj doma, kjer skrbi za družino in otroke. Njihov vsakdan zmoti prihod nevarnega in prebrisanega nepridiprava, ki ga lahko ustavi samo družina Neverjetni.

od 14. junija / Cineplexx, Kolosej

Akcijski komični kriminalni triler
Oceanovih 8 (Ocean’s 8)

Vsaka sleparija ima svoje genije. Sandra Bullock igra Debbie Ocean, odtujeno sestro Clooneyjevega lika Dannyja Oceana iz kultnega filma Oceanovih 11, ki bo poskušala v New Yorku speljati skoraj nemogočo krajo na vsakoletnem zvezdniškem plesu Met Gala. Njena prva naloga je zbrati ekipo profesionalnih tatic: Lou, Rose, Daphne Kluger, Nine Ball, Tammy, Amita in Constance. Načrt že ima, samo še izpeljati ga morajo.

od 14. junija / Cineplexx, Kolosej

Grozljivka
Podedovano zlo (Heridarity, 2018)

Producenti filmov Čarovnica in Razcepljen nam prinašajo novo napeto grozljivko o demonih, ki smo jih mogoče podedovali od svojih staršev. Ko Ellen Graham umre, začne hčerina družina razkrivati srhljive skrivnosti o svojem poreklu. Več kot odkrijejo, bolj se trudijo izogniti zlovešči usodi, ki so jo podedovali. Scenarist in režiser Ari Aster je v tem filmu družinsko tragedijo spremenil v nekaj zloveščega in vznemirjajočega.

od 14. junija / Cineplexx, Kolosej

Romantična komična drama
Z ljubeznijo, Simon (Love, Simon, 2018)

Simon Spier ima veliko skrivnost, ki jo uspešno skriva pred svojo družino, prijatelji in sošolci: Simon je gej. Ko ta skrivnost postane ogrožena, se mora soočiti z vsemi in se javno ter osebno sprijazniti s svojo identiteto.

od 21. junija / Cineplexx, Kolosej

Grozljivka
Križanje (The Crucifixion, 2018)

Zgodba se začne v Romuniji s srhljivim krikom v daljavi. Duhovnik Dimitru je zaprt zaradi umora nune, nad katero je izvajal obred izganjanja hudiča. Raziskovalna novinarka poskuša odkriti, ali je duhovnik ubil duševno bolno osebo ali je preprosto izgubil boj z demonsko navzočnostjo.

od 28. junija / Cineplexx, Kolosej

Komedija
Ti loviš! (Tag, 2018)

Vsak mesec v letu od prvega razreda osnovne šole dalje se peterica prijateljev, ki radi tekmujejo, igrajo “Ti loviš!“ in tvegajo službo ter lastne odnose. Letos sovpada igra s poroko edinega neporaženega igralca, zaradi česar bi lahko končno postal lahka tarča. Vendar ve, da prihajajo, in je pripravljen.

od 28. junija / Cineplexx, Kolosej

Pretty Woman 14 filmov, ki imajo v drugih državah absurdne naslove Intolerable-Cruelty Top romantične komedije za tiste, ki jih sovražijo Leonardo-DiCaprio-and-Barack-Obama-in-Before-the-Flood-2016 10 dokumentarcev na Netflixu, ki ti bodo pomagali, da boš živel bolj zdravo the-other-boleyn-girl-1 9 filmov za ljubitelje kraljevske družine · · · ·