Kabina za samonanos sončne kreme SnappyScreen
V zraku · tehnologija · Utrip mesta · zdravje & lepota

Ste vedeli, da večina ljudi kreme za sončenje sploh ne zna pravilno uporabljati? Brez sončne kreme si več ne znamo predstavljati poletja, saj nas ščiti pred vse bolj nevarnimi sončnimi žarki ter posledično opeklinami in kožnim rakom. Kljub njeni življenjsko pomembni vlogi pa znanstveniki presenetljivo ugotavljajo, da si kreme dejansko ne znamo pravilno nanesti. Morda pa bo to znanje v prihodnosti odveč, če se bo prijela ideja podjetja SnappyScreen, ki je izdelalo posebno kabino za nanos sočne kreme brez dotikanja.

Nedavno smo se podučili, kolikokrat dnevno se je treba namazati s kremo za sončenje, če smo več ur izpostavljeni soncu, tokrat pa si poglejmo, kako nam v prihodnosti morda ne bo več treba prositi partnerja ali prijatelja, da nas namaže po hrbtu oziroma delih telesa, do katerih sami težko sežemo.

SnappyScreen je namreč predstavil posebno kabino za nanos sončne kreme z razprševanjem, kjer nam za nanos ni treba storiti praktično ničesar.

PREBERITE ŠE: Krema za sončenje – kolikokrat na dan se moramo namazati s kremo za sončenje?

Stopite v kabino, izberete zaščitni faktor (15, 30 ali 40), vnesete telesno višino in si nadenete očala za enkratno uporabo. Kabina vas začne počasi vrteti in medtem enakomerno po celem telesu, od glave do pet, nanaša kremo za sončenje. Vse skupaj vam vzame 10 sekund!

SnappyScreen želi svoje kabine postaviti na plažah in kopališčih, podobno kot tam stojijo tuši. Zaščita pred soncem in škodljivimi UV-žarki še nikoli ni bila tako preprosta, temeljita in hitra hkrati.

BrewArt - aparat za samodejno varjenje piva BrewArt – naprava, ki vodo spremeni v pivo Najboljši prenosniki 2016 Top 10: najboljši prenosniki 2016 po izboru uredništva Dejan Roljič Tretja generacija ABC pospeševalnika v svet pošilja devet perspektivnih startupov Tehološki pripomočki - poletje 2016 Top 7: najbolj vroči tehnološki pripomočki tega poletja ·