Katere knjjige berejo slavni?
Kulturni izbor

Vas zanima kaj berejo slavni? Kaj najdemo na policah Oprah Winfrey, Davida Bowieja, Billa Clintona, Stephena Kinga, Madonne, Baracka Obame, Vladimirja Putina in likov iz serij kot sta Sheldon Cooper (Veliki pokovci) in Dwight Schrute (Pisarna)? Ali pa po kakšni literaturi se segala že pokojna imena kot so Ernest Hemingway, John Lennon in Albert Einstein? Tukaj je infografika, ki prikazuje na kakšno literaturo prisegajo slavni.

Ko slavni javnosti odprejo vrata svojih razkošnih vil, običajno vidimo bazene, bogat vozni park, trofeje, prostrane vrtove, kinodvorane, jedilnice, garderobne sobane,… nikoli pa nam ne pokažejo svojih knjižnih polic. Ampak saj tudi svetovno znani ljudje berejo, mar ne? Pri Bid 4 Papers so zato preverili na kaj prisegajo nekatera velika imena, med njimi avtor Igre prestolov George R.R. Martin, Bono in Richard Branson.

PREBERITE ŠE: 7 knjig o poslu, ki vam dajo več kot MBA diploma

Kdo bi si mislil, da je Stephen King prebral Harry Potterja in Marylin Manson Biblijo? Preverite še ostala zanimiva razkritja v prikupni infografiki, ki razgalja knjižne police slavnih ljudi. Morda spotoma dobite še kakšno idejo za poletno branje.

Meta_wraber Razstava: Oblikovalka in ilustratorka Meta Wraber v Kinu Šiška France Prešeren 8. februar 2015: Kam za Prešernov dan, slovenski kulturni praznik Lomonada. Kam ta vikend? #24 Roy Lichtenstein. Little Aloha, 1962. Velika razstava moderne umetnosti v Benetkah · ·