william-randles-288333-unsplash
Utrip mesta · zdravje & lepota

Uporaba losjona za telo po tuširanju naj bi bila dobra navada za dosego gladke in mehke kože. Vendar pa je cel kup alternativ, ki so morda za tvojo kožo boljše – in nekatere tudi veliko bolj cenovno ugodne. Preberi si, kaj bi morala po mnenju dermatologov po tuširanju uporabiti namesto losjona za telo.

Splošno znano je, da se po tuširanju na kožo nanese losjon za telo. Vendar pa mnogi strokovnjaki trdijo, da losjon ne vlaži kože dovolj dobro. Vprašanje je torej, kaj bi morala po tuširanju uporabiti namesto losjona za telo po mnenju dermatologov. Po mnenju Ameriške akademije za dermatologijo (American Academy of Dermatology) losjon sicer uspešno navlaži kožo, vendar so na trgu še boljše različice. Mnogi dermatologi bolj kot losjon zagovarjajo uporabo oljnih preparatov ali pa kreme za telo. Ta dva tipa izdelkov sta v večini primerov manj odišavljena ter tako manj invazivna za kožo. Izbira izdelka pa je seveda odvisna od tvojega tipa kože. Če imaš bolj mastno kožo, izberi kremo na vodni osnovi, če pa je tvoja koža zelo suha, pa ti priporočamo uporabo olja za telo. Slabša stran olja in kreme pa je seveda ta, da ti preparati potrebujejo več časa, da se vpijejo. Vendar pa je zato njihova učinkovitost toliko boljša.

PREBERITE ŠE: Najboljši ženski parfumi za poletje 2018

shutterstock_1050080960 Kako najlažje preživeti vroče poletne noči, če nimaš klime? Polo-Blue-Splash-1068x814 Najboljši moški parfumi za poletje 2018 o.53545 Najboljši ženski parfumi za poletje 2018 Ugriz klopa je zelo nevaren. Kako se čimbolje zaščititi pred klopi? · ·