cover-bubble-tea
Utrip mesta · kulinarika

Kaj je Bubble Tea, kako ga pripravimo in iz kje azijska priljubljena pijača izvira?

Bubble Tea je popularna azijska pijača, pripravljena na osnovi črnega čaja oziroma čaja Oolong. Čaj, ki mu med pripravo dodamo mleko, sladke sirupe in barvite želatinaste kroglice, se med posebnim postopkom mešanja spremeni v penasto mešanico, ki jo nadvse radi srkajo vsi ljubitelji azijske popularne kulture. Ker lahko Bubble tea uživamo vročega ali hladnega, se lahko z njim sladkamo skozi celo leto.

Bubble Tea prihaja iz Tajvana, kjer so ga njegovi barvitosti primerno izumili v 80-ih prejšnjega stoletja. Od tam se je hitro razširil na Kitajsko, v jugovzhodno Azijo, ZDA, Kanado in Avstralijo, popularen čaj pa dandanes srkamo tudi Evropejci. Bubble Tea svojega imena ni dobil po tapiokinih kroglicah, ki so ena izmed glavnih sestavin čaja, ampak po mehurčkasti strukturi, ki jo čaj dobi med pripravo.

Kuharska akademija / 22. april URTIP: Kuharska akademija – CITY CHEF – Tartufova pravljica s šparglji cover-kuharska-akademija Prijavi se: Kuharska akademija – CITY CHEF – Morske skrivnosti Kava s sendvič sladoledom. Kava za bogove – narejena iz kave in sendvič sladoleda Poletna vinska razvajanja v Ljubljani. Ljubljanska vinska pot 2015 za poletna vinska razvajanja ·