CES_show_floor.0
V zraku · tehnologija

Eden izmed največjih tehnoloških dogodkov leta – Consumer Electronics Show – se nezadržno približuje. CES 2018 se bo odvijal med 9. in 12. januarjem v Las Vegasu. Podjetja, ki se bodo predstavila, bodo poskušala svoje izdelke prikazati v najboljši luči.

Poglejmo, katera področja tehnologije bodo najbolj zastopana na CES-u 2018.

1. Avtomatizacija doma

Avtomatizacija izdelkov vsakdanje rabe, ki jih uporabljamo doma, je prevladovala že na lanskoletnem dogodku. Enako se pričakuje letos. Na CES-u sta po navadi zelo aktivna LG in Samsung, tokrat pa se pričakuje tudi sodelovanje Appla, ki bi lahko v tej veji tehnologije izkoristil svojo Siri. Predstavljen bo širok spekter izdelkov – od ključavnic pa vse do termostatov.

2. Pametni zvočniki

Amazon je naznanil, da je bil pametni zvočnik Echo Dot najbolje prodajan izdelek v predbožičnem času. Posledično to pomeni, da bo tem napravam veliko pozornosti posvečene tudi na CES-u. Pričakuje se, da bodo največji igralci na odru iz vrst Amazona, Googla in LG-ja.

3. Razširjena resničnost

Podjetje Magic Leap namerava naslednje leto izdati težko pričakovana očala z razširjeno resničnostjo, skozi katere bomo svet videli drugače. Načrte jim bodo želeli prekrižati pri Qualcommu, kjer so pripravili svojo različico očal, imenovano Snapdragon 835. Zagotovo bodo svoje dodali tudi drugi.

4. ‘Tehnološka moda’

Priložnost se ponuja tudi netehnološkim podjetjem. Ta bodo v sodelovanju s tehnološkimi poskusila pritegniti potrošnike s pametnimi urami, zapestnicami ali morda z nečim povsem tretjim. V minulih letih smo tako že bili priča predstavitvam pametnih čevljev in majic. Veliki igralci, kot je denimo Fitbit, sicer raje predstavljajo svoje nove izdelke na lastnih dogodkih.

5. Mobilni telefoni

Glede na našo odvisnost od pametnih telefonov je nemogoče izpeljati tehnološki dogodek, ne da bi nekaj prostora namenili tudi tem. Je pa treba povedati, da se novi mobilni telefoni večinoma predstavljajo na zasebnih konferencah. Glavna tema bo tako vzpostavitev omrežja 5G.


ashim-d-silva-95244 Inovacije, ki bodo olajšale vaše potovanje z letalom Tehnologija. 5 stvari, za katere niste vedeli, da jih lahko kupite z bitcoini hands-woman-laptop-notebook Do 250 tisoč sledilcev na Facebooku v manj kot enem mesecu cover-lg-gram LG Gram: Neverjetno tanek z rekordno življenjsko dobo baterije · · · ·