Kaj narediti, da tulipani v vazi ostanejo sveži tudi do 10 dni?
V zraku · buzz buzz

Dan žena, ki je številne ženske po svetu osrečil s prelepimi cvetlicami, je za nami. Med presenečenji se največkrat znajdejo vrtnice in tulipani, ki pa na žalost mnogo prehitro ovenijo. In kaj narediti, da tulipani v vazi ostanejo sveži tudi do 10 dni?

Nasveti, ki jih ponujamo tokrat, bodo prav prišli zlasti tistim ženskam, ki so v dar prejele tulipane. Cvetlice, ki nas vsako leto razveselijo s svojimi raznolikimi cvetovi, so prikupno darilo za dan žena, hkrati pa veljajo za znanilke pomladi.

Sveže odrezani tulipani lahko v vazi z vodo, preden ovenijo, zdržijo tudi do 10 dni. Če za njih ne boste ustrezno skrbele, se lahko zgodi, da vas bodo ‘zapustili’ že po dnevu ali dveh. Če želite, da tulipani v vazi ostanejo sveži tudi do 10 dni, vam priporočamo, da sledite tem 9 korakom:

  • Preden rože postavite v vazo, konice njihovih stebel ovijte z mokrimi papirnatimi brisačami. Tulipani bodo tako prejeli nekaj dodatne vlage, ki jo potrebujejo za življenje.
  • S ščipalnikom ali škarjicami stebla skrajšajte za približno centimeter dolžine. Tulipanom boste tako omogočili boljše vpijanje vode.
  • Izberite vazo, katere višina predstavlja približno 50 % višine tulipanov. Tudi v primeru, da bodo cvetlice nadaljevale z rastjo, bodo stale pokončno in se ne bodo začele nagibati na vse strani.
  • Vazo operite z milom in jo nato temeljito splaknite. Pred uporabo se prepričajte, da je popolnoma čista.
  • Vazo napolnite s hladno vodo. Če boste tulipane namočili v toplo vodo, bodo namreč zelo hitro oveneli.
  • Vodi dodajte cvetni konzervans, ki ga dobimo v cvetličarni in poskrbi za to, da cvetje prevzame vodo. Rastlini zagotovi hrano, ki je sama več ne more proizvesti.
  • Odstranite papirnate brisače in tulipane enega po enega namestite v vazo. Razvrstite jih po svojih željah.
  • Vazo postavite na hladno mesto, do katerega neposredna sončna svetloba nima dostopa. Tulipani ne prenesejo vročine, zato bodo v primeru, da jih postavite na okensko polico, kmalu oveneli.
  • Vazo z vodo napolnite skoraj do vrha, saj tulipani zahtevajo veliko količino vode.

Screen-Shot-2016-03-07-at-4.40.30-PM Najstniki prvič vidijo Windows 95 in njihove reakcije so epske! Ena in edina: sestra je najpomembnejša oseba v tvojem življenju Fantje vedo, kaj je dobro: zakaj so moški obsedeni s tvojo zadnjico? v1 Znanost pravi: to je idealna razlika v letih za srečno zvezo lm8zsyq 10 najbolj vročih ženskih imen na svetu: je tvoje med njimi? ·