Kaj o tebi pove dan, na katerega si rojen?
V zraku · buzz buzz

Ste se kdaj spraševali, zakaj nas letni čas, v katerem smo rojeni, zaznamuje z določenimi karakteristikami? A če je tako, zakaj na nas ne bi vplival dan rojstva? Nekateri opazovalci pravijo, da nas dan, na katerega se rodimo, precej določi po karakterju in vedenju. V članku si lahko prebereš, kaj o tebi pove dan, na katerega si rojen.

Poglejmo, kaj pomeni dan v tednu, na katerega si rojen, in kako se to odraža na tvojih osebnostnih lastnostih.

Ponedeljek

Rojeni na ponedeljek se lahko pohvalijo z dobrim spominom in nežnim srcem. Ti posamezniki so čustveni in občutljivi, skladno s tem pa se hitro razburijo in postanejo živčni. Ženske, ki so rojene na ponedeljek, imajo pogosto težave z anemijo in nespečnostjo. Moški, rojeni na ponedeljek, obožujejo hrano ter so zelo uspešni v svojem poklicu.

Torek

Torkovi otroci o aktivni, živahni in nekoliko dominantni. So pogumni in svoje delo jemljejo zelo resno. Radi priskočijo na pomoč, obenem pa so tudi velikokrat zaskrbljeni. Naučiti se morajo, kako se sprostiti. Včasih so preveč materialistični in tako pogosto nakupujejo več, kot potrebujejo. So delavni in racionalni.

Sreda

Posamezniki, rojeni na sredo, so ostrega uma, vendar ne preveč organizirani. Ne obremenjujejo se s svojim videzom in so zelo radovedni. Vedno zastavljajo zanimiva vprašanja in se v medosebni komunikaciji počutijo kot riba v vodi. Večino časa so zadovoljni s svojim življenjem, občasno pa jim buren temperament pomeša niti.

Četrtek

Osebe, rojene na četrtek, so zelo optimistične in razumevajoče. Spoštujejo in so zato spoštovane nazaj. Imajo veliko voditeljskih spretnosti, zaradi česar velikokrat pristanejo na pomembnih položajih. Včasih znajo biti trmasti ter težko sprejmejo kritiko. Hitro se začnejo dolgočasiti, zato so po navadi vedno v akciji.

Petek

Tisti, ki so rojeni na petek, najbolj od vsega cenijo mir, lepoto, ljubezen in užitek. So zelo kreativni, zato jih velikokrat najdemo v poklicih, kot so umetniki, glasbeniki ali igralci. Ženske imajo visoko čustveno inteligenco, vendar pa so velikokrat malo preveč posesivne. Moški so popularni pri nasprotnem spolu.

PREBERITE ŠE: 10+ stvari, ki jih bolj občutljivi ljudje ne smemo pozabiti

Sobota

Rojeni na soboto so zelo zanesljivi in odgovorni. Nagnjeni so k temu, da so preveč zaskrbljeni, zase pa imajo pogosto zastavljena skoraj nedosegljiva merila. Včasih so uporniški brez razloga.

Nedelja

Posamezniki, ki so rojeni na nedeljo, imajo izjemno pozitiven odnos do življenja. So nesebični in zaupljivi. Imajo manj prijateljev, saj so po navadi introvertirani, vendar pa so njihova prijateljstva trdna in pristna. So zelo občutljivi in odzivni na umetniška dela. Radi pomagajo ljudem v stiski. So nepoboljšljivi romantiki.


shutterstock_688450516 Zakaj Slovenci radi hodimo v hribe? Organiziraj after work_image Kako preprosto organizirati after work druženje sneg 10+ najbolj nenavadnih snežnih skulptur kopalnakadspust To je dričanje po zasneženem hribu … v banji!