woman sleeping on the bed
V zraku · buzz buzz

Vsak izmed nas ima najljubši položaj spanja, v katerem zaspi lažje in trdneje kot v drugih. Različne raziskave načeloma razkrivajo šest najpogostejših položajev spanja, zanimivo pa je, da položaj, v katerem spimo, pove o nas in naši osebnosti veliko več, kot bi si mislili…

Zarodek

Položaj zarodka je tisti, v katerem človek zaspi s pokrčenimi nogami in rokami, zvit na boku. Gre za najpogostejši spalni položaj, ki je priljubljen še posebej med ženskami. Ljudje, ki spijo v takem položaju, so na zunaj morda zadržani ali sramežljivi, vendar so v resnici tople osebe, ki so dobre po srcu in sočutne. Gre tudi za osebe, ki so bolj nagnjene k zaskrbljnosti in zato v takšnem položaju iščejo občutek utehe in varnosti.

Klada

Položaj klade ali polena je tisti, v katerem človek zaspi na boku, z rokami ob telesu in ravnimi nogami, torej ležeč popolnoma vzravnano. Takšni ljudje so sproščeni, družabni in brez težav navežejo stike z neznanci, čeprav lahko spadajo tudi med tiste bolj trmaste in nedostopne.

Hrepeneči

Položaj hrepenečega je tisti, v katerem človek zaspi na boku, z rokami iztegnjenemi naprej (kot bi po nečem hrepenel ali bi hotel nekaj ujeti) in z iztegnjenimi nogami. Takšni ljudje so stalno na lovu za novimi izzivi in so odprti za priložnosti. Hkrati pa gre za ljudi, ki so nagnjeni k ciničnosti, vendar trdno stojijo za svojimi odločitvami.

PREBERITE ŠE: Kako postati jutranji tip človeka

Vojak

Ljudje, ki zaspijo v položaju vojaka, spijo na hrbtu, z nogami skupaj in rokami ob telesu. Gre za na zunaj tihe in zadržane posameznike, ki iz ničesar ne delajo drame, veljajo za organizirane in imajo visoke standarde tako zase kot za ljudi okoli sebe.

Prosti pad

Položaj prosti pad velja za ljudi, ki spijo na trebuhu, z rokami ob glavi, ki je obrnjena na eno stran (kot bi padali navzdol v prostem padu). Takšni ljudje so na zunaj lahko glasni, vendar je njihova koža tanka, zato težko prenašajo kritiko na svoj račun. Gre tudi za posameznike, ki jih stvari hitro lahko vržejo s tira in imajo občutek, da nad življenjem nimajo dovolj kontrole.

Morska zvezda

Ljudje v položaju morske zvezde zaspijo na hrbtu z razširjenimi nogami in rokami, ki niso ob telesu. Takšni ljudje veljajo za dobre prijatelje in poslušalce, ki so vedno pripravljeni pomagati. Posamezniki “morske zvezde” niso preveč radi v centru pozornosti, vendar so odprti za to, kar jim prinaša življenje.


Le 2 novembre 2012, rue Nationale, Paris-13e Paris Views – Vojaristične fotografije pariškega življenja thumb_19500_post_single Coca-Cola Extraordinary Collection: Zbirateljska kolekcija unikatnih stekleničk c3JjPS9pbWFnZXMvNi8yLzEvOTYyMS13aWxkbGlmZSBwaG90b2dyYXBoZXIgNC5qcGc=_src932daa69debaa96794f10f5799922595 Wildlife Photographer of the Year 2014: najboljše fotografije divjine PicMonzkey Collage Anne Siems – poetične ilustracije in slike sanjavega razpoloženja