PicMonkey Collage
V zraku · buzz buzz

Čeprav so pečena jajca, popečen kruh in musli oziroma koruzni kosmiči za nas nekaj samoumnevnega in si zajtrka brez tovstnih jedi niti ne predstavljamo, bi se marsikater tuj otrok nad takšnim zajtrkom naravnost zgrozil.

Otroci na Japonskam namreč dan pričnejo s kuhanim rižem in sojino kašo natto, na Jamajki si zajtrka ne predstavljajo brez arašidovega masla, na Novi Zelandiji toast prekrijejo z nekakšno vegetino pašteto, v Amsterdamu s čokoladnimi mrvicami, na Kubi pa že otroci pijejo kavo.

Saki Suzuki, 2 leti, Tokio

Saki dan prične s skledico kuhanega riža, omako iz soje natto, juho miso, vloženimi kumaricami, jajčno omleto tamagoyaki in na žaru popečenim lososom.

Doga Gunce Gursoy, 8 let, Istanbul

Doga si zajtrka ne predstavlja brez kajmaka in medu, na meniju pa so ponavadi tudi olive, pečena jajca, pekoča klobasa sucuk, maslo, trdo kuhana jajca, različni siri, sveža zelenjava in raznolike pomake.

Nathanaël Witschi Picard, 6 let, Pariz

Ko Nathanaël prične dan pri svojem očetu, za zajtrk ponavadi izbira med sadjem, tortico tartine, bageto z maslom in domačo marmelado, kosmiči z mlekom in pomarančnim sokom. Med vikendom pa mu je dovoljeno pojesti tudi sladek rogljiček in palačinko s čokoladnim namazom.

Emily Kathumba, 7 let, Malavi

Emilyjin zajtrk sestoji iz koruzne kaše phala, ocvrtih palačink iz koruze, čebule, česna in čilijev, kuhanega sladkega krompirja in hibiskusovega čaja. Ko ji je dovoljeno, si privošči tudi skodelico sladkega črnega čaja. Emily je srečnica, saj je polovica malavijskih otrok podhranjena.

Birta Gudrun Brynjarsdottir, 3 leta, Reykjavik

Birtin zajtrk sestoji iz kaše hafragrautur, ki jo prelije z javorjevim sirupom in požirkom ribjega olja lysi, ki ji zagotovi veliko vitamina D.

Viv Bourdrez, 5 let, Amsterdam

Za Viv je zajtrk sestavljen iz kozarca mleka in kruha z maslom in sladkim posipom.

Aricia Domenica Ferreira, 4 leta, in
Hakim Jorge Ferreira Gomes, 2 leti, São Paulo

Bela kava in sendvič z maslom, šunko in sirom je najljubši zajtrk the dveh nadobudnežev.

PicMonkey Collage Noč čarovnic: 10 najboljših make-up idej nlb Nagradna igra – NLB študentom podarja 5×200 evrov za najemnino Fashion lifestyle, beautiful young woman with longboard. Lightle 11 načinov kako ostati pozitivni v negativnem svetu tralalal Realnost vs. fantazija: Barvite ilustracije Marine Papi · · · ·