blah
V zraku · buzz buzz

Večerne navade so veliko pomembnejše, kot si mislimo. Od njih je namreč odvisna kvaliteta našega spanca in posledično kako se bo odvijal celoten naslednji dan. Preberite, kaj počnejo uspešni ljudje kot so Bill Gates, Barack Obama in Vera Wang, preden se odpravijo v posteljo.

Pred spanjem berejo

Navada, ki naj bi jo po raziskavah imelo največ uspešnih ljudi, je branje pred spanjem. Na to prisega avtorica, kolumnistka in začetnica znane spletne strani The Huffington Post, Arianna Huffington, ki pred spanjem obvezno bere ‘’staromodne’’ knjige iz papirja in črnila. Podobno navado ima tudi bilijonar Microsofta Bill Gates, ki vsak večer brez izjeme in ne glede na to, kako pozno se vrne domov, obvezno vsaj eno uro bere.

Zvečer se sprostijo

Uspešni ljudje se zavedajo pomena sprostitve in umiritve pred spanjem. Veliko jih zato meditira ali pa jih v spanec zaziba (kot že omenjeno) branje. Generalni direktor uspešne aplikacije Buffer Joel Gascoigne ima navado, da vsak večer pred spanjem odide na 20-minutni sprehod, v katerem počasi odmisli delovne skrbi in telo utrudi ravno toliko, da lahko potem trdno zaspi.

Mirne večerne ure izkoristijo za delo

Veliko uspešnih je nočnih ptic, ki se v tihih nočnih urah bolje skoncentrirajo kot čez dan. Mednje spada ameriški predsednik Barack Obama, ki po večerji z družino dela vsaj do 23.30 ure vsak večer in potem še približno pol ure bere. Pisatelj Michael Lewis uživa v dejstvu, da ga ponoči nikoli nihče ne moti, zato vedno piše od sedme ure zvečer pa do četrte ure zjutraj. Tudi oblikovalka Vera Wang izkoristi večer za to, da v miru pregleda ves material, ki ji ga je čez dan poslalo osebje.

PREBERITE ŠE: Kdo so slavni in uspešni, ki nikoli niso dokončali šole

Izklopijo vse elektronske naprave

Čeprav se uspešni ljudje zavedajo pomena hitre komunikacije, dajejo prednost kvalitetnemu nočnemu počitku. Tako se mnogi ‘’prisilijo’’, da se zvečer odklopijo in resnično umirijo. Takšna je navada Arianne Huffington in operativne direktorice Facebooka Sheryl Sandberg. Četudi je elektronska pošta zadnja stvar, ki jo pregledajo pred spanjem in prva, ko odprejo oči, so njihovi računalniki in telefoni v vmesnem času počitka brezkompromisno ugasnjeni.

Naredijo refleksijo svojega dne in tako spremljajo svoj napredek

Uspešnim ljudem se zdi pomembno, da zvečer naredijo mentalno refleksijo svojega dne in razmislijo, kaj so tekom dneva naredili dobrega, kaj bi lahko bilo bolje in kje so ga polomili. Takšno zanimivo navado je imel tudi izumitelj in diplomat Benjamin Franklin, ki se je vsak večer vprašal isto vprašanje, s katerim je spremljal svoj napredek: ‘’Kaj sem danes storil dobrega?’’.

Naredijo načrt za naslednji dan

Navada, ki se jo držijo uspešni ljudje je, da pred spanjem razmislijo, kaj vse jih čaka naslednji dan. Generalni direktor American Expressa Kenneth Chenault tako vsak večer na papir zapiše 3 stvari, ki jih želi narediti naslednji dan. Uspešni posamezniki tako že vnaprej vedo, kakšne bodo njihove prioritete naslednje jutro, predvsem pa na ta način presekajo tok misli in skrbi o jutrišnjem dnevu, ki jim drugače ne bi pustile spati.

cover-občutljivi 10+ stvari, ki jih bolj občutljivi ljudje ne smemo pozabiti PicMonkey Collage Pawel Kuczynski: nadrealistične ilustracije Facebooka Beard Beer 7 najbolj nenavadnih piv, ki so jih kadarkoli proizvedli Nyotaimori-Sushi 19 načinov kako se je obsesija s sušijem spremenila v absurd ·