shutterstock_790873426
V zraku · buzz buzz

Veriga restavracij s hitro prehrano McDonald’s že dolgo navdušuje veliko število ljudi po svetu. Še posebej priljubljen je njen najprepoznavnejši hamburger Big Mac. In kaj se je zgodilo z moškim, ki je v 46 letih pojedel 30 tisoč Big Macov?

Si predstavljate, da se bi skoraj celotno življenje prehranjevali z Big Macom? Sliši se neizvedljivo, toda možakar iz Wisconsina Don Gorske že 46 let vsakodnevno uživa slavni hamburger. Pojedel je že neverjetnih 30.000 Big Macov, kljub temu pa trdi, da sta njegovi ravni holesterola in krvnega tlaka tako rekoč popolni.

Don, ki je število 30.000 dosegel 4. maja letos v McDonald’su v wisconsinskem Fox Valleyu, se pri svojem početju ne namerava ustaviti. 64-letni upokojeni zaporniški paznik se je nedavno z 29.482 zaužitimi Big Maci vpisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Screenshot_1

Priljubljeni hamburger je sicer sestavljen iz dveh govejih polpetov, posebne omake, solate, sira, kislih kumaric, čebule in sezamove štručke.

Gorske pravi, da v zadnjih 46 letih svoje najljubše jedi ni zaužil v le 8 dneh, med drugim 27. aprila 1988, ko je umrla njegova mama, ki ji je obljubil, da Big Maca na dan njene smrti ne bo jedel.

To pa seveda ne pomeni, da lahko s podobnim načinom prehranjevanja začnete tudi vi. Zdrava in uravnotežena prehrana je ključ do zdravja, zato le pazite, kaj daste v usta.

Dance among us Dancers Among Us: projekt, ki je obnorel internet clay-banks-258326-unsplash Kdaj se najlažje naučimo tuji jezik? rakicevic-nenad-511783-unsplash 1 4 stvari, na katere so moški pri ženskah na skrivaj vedno pozorni tom-ritson-472142-unsplash Kaj imajo skupnega imena najuspešnejših podjetij? · ·