Kaj se nahaja v notranjosti najdražje kepice sladoleda na svetu, ki stane 1500 ameriških dolarjev?
Utrip mesta · kulinarika

Sladoled: najbolj poceni, nostalgičen in najboljši užitek na svetu. A kaj, ko se morate opraviti na sprehod do banke, da si ga lahko privoščite?

Sladoled je najbolj nostalgična sladica, za katero nikoli niste prestari, da ne bi uživali v njenih okusih. A kaj se zgodi, ko njegova cena ni najbolj dostopna?

Baccarat Hotel New York je pred kratkim ustvaril unikaten sladoled ‘Bear Extraordinaire’, katerega kepica vas bo stala 1.500 ameriških dolarjev (preračunano 1.300 evrov). V zameno za celo premoženje boste dobili domišljijsko izdelan vaniljev sladoled z Madagaskarja, izum slaščičarke Rosarie Wakabayashi.

Pod luksuzno kepico se nahaja črni tartuf, temna čokolada Manjari in kakav Valrhona Gold. Vaniljeva kepica je prelita z belo čokolado, ki je okrašena z omako iz hibiskusovega šampanjca, meringueji iz citrusa, užitnim zlatom in barvnim kakavovim maslom.

Sladka pregreha vas bo stala 300 ameriških dolarjev (preračunano 260 evrov), preostalih 1.200 ameriških dolarjev (preračunano 1.030 evrov) pa boste odšteli za kristalno skledo, ki jo lahko odnesete s seboj domov.

Ali je smotrno odšteti 1300 evrov za kepico sladoleda?

shutterstock_435507775 (1) Kako piti kavo kot pravi Italijan? Bio presne ploščice Livity Livity: v harmoniji z nami Rooster Coffee: specializirana kavarna v Mariboru Rooster Coffee: specializirana kavarna v Mariboru shutterstock_407805769 Nekdo je natančno izračunal, koliko zraka je v vrečkah čipsa · · · · ·